söndag 29 mars 2015

Semesterplanering och så.......

Åh, vad svårt det är att vänta när målarfärg torkar......det fick bli lite kaffe och ett blogginlägg så jag kan hålla penseln i styr till färgen torkat. ;)

Kan väl börja med att berätta att vi hade fantastiskt trevligt igår. Mamma och pappa bjöd på renköttsrullar med pepparrotsost till förrätt och helstekt lax i ugn med potatis och en underbart god kall sås med stenbitsrom och röd lök. Vi åt så vi fick välja bort efterrätten. ;) Istället blev det rummikub, rekommenderas om ni vill prova ett nytt sällskapsspel, och semesterplanering. Vi enades om att börja med två nätter på vandrarhemmet Sagverket i Rö, vi bodde där förra året också och återkommer gärna.


Sen var ju planen att bo i Lotshuset, Nordmaling en natt, men det fick vi välja bort. Över tretusen för en natt för oss tre är alldeles för mycket. Istället sover vi en natt på vandrahemmet Statarlängan i Hörnefors och gör ett besök vid kusten där Lotshuset ligger. Sen bär det av mot Wilhelmina via Skuleberget och Blå vägen. Efter övernattning i Wilhelmina drar vi vidare över Stekenjokk för två övernattningar på Pilgrimshotellet i Gäddede. Här ska vi göra lite dagsutflykter.........och sen är det av hemåt med en övernattning i Åsarna på vägen. Åh, vad det ska bli roligt!

Något annat som var väldigt roligt hände på Röda Villan i fredagskväll. Jag har oftast tagit min gamla Skoda dit och på morgonen har familjen som bor på nedervåningen i villan fått åka med mej till stan. Varje gång har det utbrutit diskussioner på rumänska och i fredagskväll kröp det fram vad det handlat om. Jag såg hur äldsta sonen i familjen laddade och sen satte han igång på rumänska och snart kunde jag förstå att han ville köpa bilen av mej. Eftersom samtalet i stort sett var obegripligt tog han en gammal tidning och skrev ner.......1000! Haha, han ville ge tusen kronor för min gamla bil.....när jag inte gick med på det ökade priset sakta men säkert till 2000 kronor och där var det stopp. Han skulle bara veta att efter besiktningen i mitten på april........kommer nog bilen att vara ett minne blott.......kanske dags att investera i en ny......om man nu kan kalla ett bilköp för en investering......;).

Och färgen är fortfarande inte torr.....då får det nog bli en liten middagslur istället! :)

Kram och kärlek!

14 kommentarer:

 1. Nja 1000 kr för bilden var lite snålt... Även om man gärna vill hjälpa till så nån måtta får det vara.
  Låter som en skön och vacker semester ni har planerat. Nu håller vi tummarna för vackert väder också. Runt Skuleberget är det ju så fantastiskt vackert! Själva åker vi ner till Österrike och vandrar, ska bli jätteskönt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vandra i Österrike.....det låter fantastiskt! :)

   Radera
 2. TUR att jag är mätt! Den där menyn lät fantastiskt god, men jag skulle aldrig aldrig kunna hoppa över en efterrätt ;-)

  Mysig semester ni planerar! Sverige är verkligen vackert, speciellt på sommaren. Jag har detaljplanerat vår semesterresa, men jag brukar aldrig berätta i förväg på blogg eller Facebook. Bilderna kommer när jag kommer hem, eller kanske under resan om jag får mobilbloggande att fungera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har ju nästan inte rest alls i Sverige, så det ska bli helt fantastiskt! :)

   Radera
 3. Semesterplanering! Det skulle man kanske ägna sig åt - hög tid - vi är ju snart inne i april redan ...var tar tiden vägen?
  Önskar dig en bra start på nya veckan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, tiden går verkligen fort!
   Och detsamma till dej!

   Radera
 4. Menyn som ni hade skulle jag mer än gärna sätta tänderna i. Blir det dessutom resplanering till efterrätt, är jag med till 100% Min man var sommarbarn i Björkvattnet ,en liten bit ifrån Gäddede, när han var barn. Det åter som en härlig tripp ni ska göra! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det ska bli roligt alltihop. Har aldrig varit så långt norrut förut......
   Ha en bra vecka och hoppas allt ordnat sej med väskor och grejer för era gäster!

   Radera
 5. Rummikub väcker minnen hos mig. Min mor älskade det här spelet. Låter härligt med semesterplanering. Tvärr har jag inte sett så mycket av norra Sverige. Någon gång hoppas jag att det blir av. Ha dt gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rummikub är kul, ett lagom komplicerat sällskapsspel som tar lagom lång tid att spela....perfekt för svenska förhållanden alltså! :)

   Radera
 6. Åhh, det är så fint däruppe i Stekenjokk. Vi var där för 2 år sedan, vill gärna ta mig dit igen :)

  SvaraRadera
 7. Det ska bli så roligt! Ser verkligen framemot semestern!

  SvaraRadera
 8. Jag har svårt för semesterplanering. Jag vill dra samma dag jag får suget och märker att väder och andra parametrar är gynnsamma. Det här är förstås sällan möjligt, men när det är genomförbart är det kul att improvisera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är rätt så skönt att planera, skönt att veta att man har en säng som väntar efter många mils körning......improvisera kan man göra på dagsturerna på så vis att man anpassar sej efter både väder och humör.

   Radera