onsdag 4 mars 2015

Trädklippning

Igår morse gjorde jag mej iordning för att göra ett nytt försök att klippa träden på min kolonilott. Jag började med att tömma kompostkorgen och städa bilen för att få bort all jord som ramlade ur när vi gasade på mot Stockholm så att korgen välte......känns skönt. Sen blev det då trädklippning. Första bilden är något mulen, men om jag har något trädklipparproffs som läsare kändes det ändå bättre att fota trädet innan klippning istället för efter......;).


Efter att ha klippt halva päronträdet lägrade sej lugnet i mej och solen kom fram och det enda jag kunde sakna var en termos kaffe. Efter avslutad klippning blev det en liten tur runt mamma och pappas stuga för att fota lite.

Trollhasseln var full av hängen....


Från taket över veden droppade det så där vårigt och solen värmde i ansiktet.....


Under boken blommade vintegäcken.....


......kan det bli så mycket bättre här i livet! :) Ja, det hade väl varit lite kaffe där i vårsolen då kanske......;)

Och det var inlägg nr 5/100 i bloggutmaningen!

Kram och Kärlek!

28 kommentarer:

 1. Den här tiden precis innan våren kommit på riktigt är nästan bättre än själva våren. Man har så många önskningar och det är så kul att planera framåt. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, du har rätt! Det är lugnt och skönt nu. När våren kommer på riktigt är det så mycket att stå i, det ska sås och det ska sättas........Kram tillbaks!

   Radera
 2. En underbar dag - fast jag tror jag skulle gjort tvärtom. Druckit en termos kaffe, beundrat det oklippta trädet, fotat och varit nöjd med det. Jag känner mig också väldigt osäker när det gäller att klippa träd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har pratat med mamma och pappa idag och vad det låter som fick jag godkänt på klippningen.......den som lever får se om det blir någon frukt också. :)

   Radera
 3. En fin dag som bara blev bättre och bättre! Härlig vårkänsla i dina bilder!
  Ha en bra dag i den sköna vårsolen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack min dag har varit kanon.....hoppas din också varit det! :)

   Radera
 4. Vad synd att du glömde termosen. Innebär saknaden av en bild att det är kalhygge som gäller nu? :) Vårtecken är efterlängtade. Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faktiskt fick jag godkänt av mor och far.......får väl skriva som man nu för tiden kan göra på facebook.......Cecilia känner sej stolt!

   Radera
 5. Vilket underbart ställe att vistas på när det finns så många vårtecken ute nu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är så fint.....och så himla lugnt. Man faller liksom in i ett annat tempo när man kommer dit.

   Radera
 6. Hur är det möjligt att ge sig ut i vårvädret utan termos??!! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man lär ju sej av sina misstag har jag hört.......och i fortsättningen får nog termosen hänga med......:)

   Radera
 7. Duktig tjej! Är impad! Å trädet såg ju minst sagt lite vildvuxet ut. Vårbilderna värmde verkligen och det ska ju bli 11 till helgen:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag är ledig i helgen trallala.........:)

   Radera
 8. Känner igen det där med osäkerhet när man ska beskära ett träd. Sist jag gjorde nåt sånt tog jag en bild av trädet (precis som du), men sen åkte jag till en trädgårdsmästare och bad honom rita på bilden med en tuschpenna exakt var jag skulle beskära. Till min förvåning ställde han upp på mitt förslag och sen var det bara att följa ritningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken bra idé!! Kanske får prova det till nästa år.....nu är det liksom försent....;)

   Radera
 9. Jag är ingen trädgårdsmänniska, men just beskärning tycker jag är superkul. Jag tuktar vår häck varje år, och tycker det är så tillfredsställande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, den kommentaren vet jag inte riktigt hur jag ska tolka.......aja, jag har väl bara en väldigt livlig tolkningsförmåga.......ha det bra!

   Radera
 10. Härliga bilder som ger oss en försmak av våren! Idag har det varit helt underbart ute! Vi tar hjälp av proffs varje år med trädklippningen. Min man älskar att klippa ner träd, men tar alltid alldeles för mycket. Sen tar det 5 år innan ett äpple dyker upp :)
  Vilken underbar bricka från din mormor! Min man har en liknande från sin mormor, hon är också död och då betyder sakerna man har kvar ännu mer. Min mormor som vi nästan hade räknat ut är lite piggare igen.
  Hoppas ni hämtat er från chocken häromdagen. Tänkte på er olycka hela kvällen och man ska verkligen vara glad och tacksam för livet. Kram och ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skönt att höra att din mormor är lite piggare igen! :)
   Ja, olyckan var riktigt otäck! I dag ska Elin och Niklas bjuda mej på lunch för tack för hjälpen i måndags......inget ont som inte för något gott med se....:)j

   Radera
 11. Oroa dig inte, träd växer ut igen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan konsten att lugna mej........tacktack! :)
   Ha en skön helg!

   Radera
 12. Så härligt med vår i luften!!!

  SvaraRadera
 13. Det är härligt att se trädgården vakna, var
  ute och rensade lite och under vissna blad
  kommer nytt:-)
  Ha en skön helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det härligt....det riktigt spritter i kroppen av energi! :)

   Radera
 14. Det är verkligen vår i luften n är man ser hur det rör sig i trädgårdar och på kolonilotter :) Ni fantaster är mitt vårtecken ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla har sitt eget sätt att möta våren....en del bara sitter i solen med en termos kaffe.....:)

   Radera