tisdag 24 mars 2015

Tack för idag!

Igår kväll for jag iväg för att vakta Röda Villan, härbärget för EU-immigranter. Det är så skönt att komma dit, ingen TV, ingen radio och just nu är dessutom surfen slut på mobilen. Faktiskt blir det en skön och vilsam stund med samtal och nya möten. Det är kul att bli bekant med de andra nattvakterna som alla är engagerade människor och det är kul att möta människor från en helt annan kultur och med ett helt annat språk.

När jag kom hem från Villan idag på morgonen kände jag mej skapligt pigg så jag satte en bulldeg. Precis när jag blivit klar med degen ringde telefonen och det var en målerifirma som ville komma och byta tapeterna i köket som blev förstörda för ett år sen när grannen hade vattenläcka, så härligt!! Jag blev så glad att jag genast började planera...... köksrenoveringen är äntligen på gång!!

När bullarna var klara bar det av till kolonin där mamma, pappa, Elin och jag träffades för kaffe och bulle i solen. Det var så skönt att sitta där i några timmar innan det bar av hem till Elin där vi skulle prova att laga en middag med fisk från City Gross matkasse. Elins Niklas är nämligen borta några dagar och eftersom kassen är beräknad för fyra personer var även Hanna och hennes man Patrik inbjudna. Vi blev fyra till bordet som delade på en suveränt god fiskrätt och för dom som inte skulle köra fanns det även ett glas vitt.

På hemvägen blev det naturligtvis några turfzoner tagna och ytterligare ett trevligt möte hanns med.......det är verkligen fantastiskt att leva!! :)

Kram och kärlek allihop!


16 kommentarer:

 1. Du låter så positiv med ditt liv, men så lever du ju positivt också,
  och då blir man också glad av att läsa din blogg.

  Kram å kärlek till dig med.
  Tjingeling från Rantamor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är nog en rätt så positiv människa nu för tiden! Enda smolken i glädjebägaren just nu är nog att det var väldigt dyrt att bo i Lotshuset. Nu funderar vi på att hitta något annat boende och sen bara göra ett besök i området där Lotshuset ligger istället.
   Ha en bra dag!

   Radera
 2. Låter som en mysig dag!...Länge sedan som jag bakade bullar!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mysigt att baka och nu har jag bullar i frysen till alla trevliga vårfikastunder! :)

   Radera
 3. Nybakade bullar vårsolen, härligt.

  SvaraRadera
 4. Vilken skön dag :) ... ja, natt OCH dag blir det ju! Men när sover du? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag är i Röda Villan är vi två, så vi turas om att "slumra" lite och det brukar räcka för mej.......i varje fall om det bara är en natt!

   Radera
 5. Jag är så dålig på att baka så det blir köpebröd - inte lika gott som varmt nybakat direkt från ugnen. Men det kanske är tur - jag skulle säkert se ut som en jäst bulle med 'fri tillgång' till en hel plåt med bullar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jo det brukar gå åt några stycken när de är färska......! :)

   Radera
 6. Hur klarar du språket eller det finns tolkar också på nätterna? Gör man kul saker så blir man definitivt piggare...det är du bevis på. Ha en fortsatt bra dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En tolk kallas bara in vid särskilda tillfällen. Men nu har vi sån tur att några av immigranterna kan lite engelska och hjälper till med översättningen. Finns inte dom på plats är det kroppsspråk och vilda gissningar som gäller.....;)

   Radera
 7. Jag blev glad av att läsa ditt positiva blogginlägg. Där ser du. Dina ord blev som glada ringar på vattnet. Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så att glädje sprider sej.....kanske särskilt så här års....:)

   Radera
 8. Vilket intressant jobb! Å samtidigt modigt, du är ju tjej;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vaktar Röda Villan som volontär och får inget betalt..........och det är synd..........för ibland gapar plånboken rätt så tom!

   Radera