lördag 18 juli 2015

Hej bloggen!

Ett tag sen nu, men har ändå inte så mycket att orda om. På kolonin mognar jordgubbar och hallon i rasande takt, och det äts, det frys, det saftas och det syltas.....rolig, men intensiv period.

Gamla bilens blinkers är äntligen lagade och faktiskt är det rätt så skönt att kunna åka runt igen utan att "få fingret" från ilskna medtrafikanter. Ärligt talat har jag ju faktiskt insett att de har all rätt i världen att både ge mej fingret och att svära åt mej.

Några andra som är glada att gamla bilen är körduglig igen är Niklas och Elin, som ännu inte skaffat någon ny bil efter Niklas otäcka krock med deras bil i våras. På egen risk och med ett löfte att ta sej hem själva om det behövs fick de låna gamla bilen för en veckas bilsemester. Enligt senaste rapporten borde nu både bilen och ungdomarna vara framme i Göteborg! :)

Här kommer några bilder på en annan gammal bil. För länge sen fotade jag fronten på en gammal Triumph i ett slitet garage, häromdagen hade garaget rivits och bilen kommit i dager....Själv trampar jag runt mellan kolonin och jobb denna vecka......via några turfzoner förstås. Ha en fin fortsättning på helgen! Kram och kärlek!

9 kommentarer:

 1. Vilken härlig gammal bil! Tänk om man inte hade tummen mitt i handen så skulle jag inte tveka en sekund och sätta igång med renovering. Den är ju såååå läcker - bilen alltså.

  Kul att din gamla bil får göra en långkörning ner till Göteborg, det lär han (för det är väl en han;-) ) nog gilla, speciellt nu när han kan blinka igen;-)

  Ha en fin fortsatt helg du med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är klart gamla bilen är en han.......det är väl därför den är lite besvärlig ibland! ;)

   Radera
 2. Det är något visst med gamla häftiga bilar. Nu fick du med hela.
  Egna bär är lyx. Visst får man slita, men har man lagom plätt är det oftast värt det. Bara att veta var de kommer ifrån. Vi äter egna hallon, jordgubbar, vinbär och smultron i filen sedan flera veckor tillbaka från vår lilla plätt. Som tur är har vi hösthallon också, som går att äta till Herr Frost gör sitt första besök. Hoppas din bil skickar några selfies från västkusten. Kram Bosse

  SvaraRadera
 3. Det är väldigt lyxigt med egna bär......och helt ekologiskt också! Jag har lite jordgubbar, kryddor och sånt på uteplatsen vid min lägenheten också och ett knippe färsk dill till potatisen är inte heller så tokigt! :)

  SvaraRadera
 4. Ja det var ju tur att den gamla rariteten kom fram, synd och skam att stå bland massa kaartonger! Och vad skönt att din bil är fixad och funkar.
  Jättefina nattfoton från din jobbarnatt. Härligt att kunna glädjas åt det vackra när massa annat strular.
  Och visst måste man busa med sina barn ibland, humorn får man aldrig tappa :) Ha det bra!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jätteskönt att gamla bilen fungerar som den ska igen. Runt bilen jag fotade stod igår ett gäng män och funderade, så jag tror nog att även den bilen kommer att bli omhändertagen till slut! Säger det igen...imponerad av era vandringar och att ni faktiskt hittade edelwies. Kram

   Radera
 5. Sätt ut annons på blocket. Pärla i behov av lite kärlek och uppfråshning :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, inte vill man att den ska stå där och förfalla i varje fall.....!

   Radera
 6. Blir en gnutta avis på dig och din kolonilott, men inte mycket, för idag fick jag med mig ett fång rabarberstjälkar hem från sonen. Dessutom testade jag fina rödavinbärsklasar. Ha dé gott! Elisabeth

  SvaraRadera