onsdag 8 juli 2015

Vadstena

Först måste jag tacka för alla kommentarer på mitt förra inlägg......det är så roligt med kommentarer. Tyvärr har jag inte kunnat svara som jag brukar, men kanske att det finns lite svar i inläggen om min lilla utflykt som började i Vadstena.

Som vanligt parkerade jag bilen lite utanför själva centrum, lastade ur cykeln och cyklade in mot stan. Som tur är cyklade jag först till klostret och kom i lagom tid för att följa med på en guidad visning i klostret och i klosterkyrkan.


Rundturen var väldigt intressant och avslutades i kyrkan där man hade möjlighet att närvara på en pilgrimsmässa. Jag satt kvar för att lyssna och vila en stund, en tanke slog mej....kanske är vi pilgrimer allihop även fast vi inte är ute och vandrar i den bemärkelsen. För visst är det vilsamt i kyrkan och kanske särskilt i den här. Kyrkan är byggd efter Heliga Birgittas smak och hon uppskattade enkelhet.


Efter den guidade visningen tog jag några turfzoner och passerade slottet, men där var jag inte alls sugen på att gå in. Istället blev det en cykeltur runt stan som var så "söt", så jag blev alldeles kär i den.
En av turfzonerna i Vadstena låg en bit ut på landet, precis vid Vätterns strand. Där var så magiskt vackert i dikeskanterna att jag bara satte mej pladask vid vägkanten för att betrakta prakten.


När jag var nöjd med Vadstena och tagit alla zoner där begav jag mej vidare mot Motala för att checka in på vandrarhemmet jag bokat, Mallboden precis invid Göta Kanal.


Sen höll jag på att kasta cykeln i Göta Kanal och mörda en turfare, i mej bor det ingen nunna i varje fall! Men om det kommer mer imorgon....nu måste jag kila bort till ena dottern en sväng.

Kram och kärlek!

6 kommentarer:

 1. Jättefina bilder från Vadstena - bra blandning där. Men nu är jag bara såååå sugen på att höra varför du inte har några nunna-gener i dig;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så arg som jag var i Motala har jag sällan varit....historien kommer som sagt!

   Radera
 2. Bloggträff 1/8 -2015
  Nu är den här. Inbjudan (om man nu kallar det så) till min bloggträff.
  Det hela går i stapeln den 1/8 -2015 hemma i min trädgård i Kristianstad.

  Har inte planerat något direkt ännu mer än lite löst.

  Tänker vi startar klockan 15.00 med fika (så gillar du baka får du gärna ta med dig något till fikat).

  Är det fint väder vilket vi hoppas på kanske kubbspelet får rastas eller så bara är vi.

  Runt 18 tiden äter vi mat som var och en betalar själv, såvida jag inte hittar en sponsor som är villig och stå för maten.

  Resten av kvällen roar vi oss har trevligt tillsammans.

  För att vi skall få plats så har jag satt ett max antal till 15 personer. Så vi skall slippa sitta varandra i knäna, visst det kan väl vara trevligt men inte i flera timmar.

  Din anmälan vill jag ha senast 11juli och anmälan är bindande. Skulle du få förhinder meddela detta så kan platsen gå till någon annan som är intresserad.

  Behöver du bo på hotell så har jag fixat ett bra erbjudande till dig, mer om det senare!

  Du anmäler dig här i detta inlägg vi FB eller via info@lifeofjohanna.se

  Ps. har redan klart med tre sponsorer så en liten goodibag komma man få med sig hem.

  Ni får gärna dela bilden och länka till detta inlägget på er blogg!

  SvaraRadera
 3. Jag var där för några år sedan känner igen miljöerna. Ångrar att jag inte fotade mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fotovänligstad! Är helt övertygad om att du fått några bra bilder! Börja turfa vett ja' så kommer du att hamna där förr eller senare....;)

   Radera
  2. hamna där igen kanske det skulle varit.......

   Radera