tisdag 29 april 2014

Hej bloggen!

Tiden går rasande fort, så fort att jag under den sista dagarna inte ens haft tid eller ork över för att blogga. Här kommer dock ett litet sammandrag av helgen som gått.

I fredags var vi då ute och partajade med jobbet. Först blev det god mat på St Annes och sen när det började rycka i benen upptäckte vi att ett hårdrockband spelade live på nedervåningen där det annars brukar vara schlager. Det headbangades hej vilt och eftersom det inte är någon höjdare för lite till åren komna kvinnor drog vi istället vidare till puben där en trubadur spelade. Trevlig dans blev det ända till lamporna tändes i taket och det var dags att försöka ta sej upp på fina cykeln för färd hemåt. Det behövdes verkligen all koncentration jag kunde uppbåda för att komma upp på cykeln.

På lördagmorgon var det bara upp för att delta i stora städardagen i bostadsrättsföreningen Silvertärnan. Granne erbjöd sej faktiskt att gå hem till sej och hämta en Alvedon åt mej.....mmm....undra hur jag såg ut egentligen!? Det krattades, sopades, sågades och rensades ogräs hejvilt. Så till den milda grad att vi lyckades skrämma upp en liten harpalt, som la sej att trycka en stund vid garageväggen.


Han var så söt den lille och när han fick lite lugn och ro gav han sej iväg till en tryggare plats.

Mellan städningen och festen på kvällen hann jag gå över till Hanna och Patrik för att få hjälp med nya telefonen och de fick så klart igång den, återställa den gick dock inte eftersom vi saknade vissa inloggningsuppgifter som behövdes. Jag provade lite grann att sms:a men slutade tvärt när jag förstod att allt jag skickade undertecknades med förra användarens namn. Jag hade också problem med att telefonjäkeln stängde av sej hela tiden, så jag fick ideligen använda pinkoden för att öppna den. Ett tag trodde jag nog att det kanske skulle vara så, men efter ett samtal till Hanna fick jag veta att jag höll in knappen för att låsa skärmen för länge...Ja, käre dotter´n fick sej då ett gott skratt igen. :) På kvällen hann jag vara med en liten stund på festen med bostadsrättföreingen innan jag var tvungen att ge mej av till brandstationen för en extranatt med mina "trevliga" och så roliga kollegor. En av våra arbetsbilar med två kollegor i stod nämligen precis bredvid mej när jag med möda och stort besvär försökte ta mej upp på cykeln på fredagnatten. Tydligen hade de försökt få kontakt med mej, men inte lyckats eftersom jag hade lite annat att tänka på. ;) Jag tror alla kollegor hört historien om mej och min fina cykel! Mmmmmm...

På söndagen när jag vaknade blev det mysfika vid mamma och pappas stuga tillsammans med Hanna för att fira mammas födelsedag. Hon blev så glad för presenterna och det var så skönt och så lugnt att sitta där i solen och betrakta deras fina trädgård och lyssna på vårfåglarna. Jag fick också hjälp med att återställa telefonen, mycket att lära återstår.

Igår arbetade jag hela dagen med uteplatsen och sen var det brandstationen igen för en av mina ordinarienätter Och idag när jag vaknade gav jag mej bara ut på en alldeles underbar promenad till Labroängar. Det skulle jag allt kosta på mej lite oftare! :)

Här kommer några bilder.

Gullvivorna....


.....och styvmorsviolerna blommade.

Inbjudande!!


På vägen tillbaka hittade jag dem sen, blommande kungsängslilja.


Efter en vilsam eftermiddag är det nu dags. Mot brandstationen! Kram till er!

2 kommentarer:

  1. Festtillställningarna låter betydligt trevligare än städdagen ;)

    SvaraRadera