torsdag 25 december 2014

Juldag

Vilken alldeles underbar julafton jag hade igår. På morgonen åkte vi först till Niklas och Elin för att äta julfrukost. Det var Hanna, mamma, pappa, jag och Niklas föräldrar. "Ungarna" hade gjort så fint och bjöd på en riktig hotellfrukost med gröt, skinka, ägg och korv. Till efterrätt fick vi provsmaka alla husets hemgjorda godisar. En riktigt trevlig start på julafton!! :)

Jag lämnade min bil hos Elin, så hon kunde ta den till jobbet, hon jobbade nämligen kväll, och jag fick skjuts av Hanna hem. Sen gjorde jag det sista vid julbordet och vid fyra tiden kom mamma och pappa, och Hanna och Patrik, som nu blivit ledig till mej. Vi åt så magen igen stod i fyra hörn, julklappsspelet blev en riktig succé och sen slog vi oss ner framför min lilla TV för att titta på "Tomten är far till alla barnen". Strax vid tio sms:ade min kollega som var ute och jobbade att hon var på ingång, en bricka med skinksmörgås och must iordningsställdes till henne och min ersättare, hon blev så glad och glad blev också jag för ett trevligt men snabbt besök, de verkade ha det lite körigt. Strax efter tio kom Elin med min bil. Hon stannande till strax före tolv då hon körde hem mamma och pappa i deras bil, de bor rätt så nära varandra. Hanna och Patrik gick också hem till sej och lugnet lägrade sej på Trangången efter en helt fantastisk julafton! :) Hoppas ni också hade det riktigt bra igår!!

Innan jul var jag lite orolig för hur det skulle kännas att fira första egentliga julen efter skilsmässan. Jag har drömt mycket konstigt i veckan och det hör väl ihop med oron. Kanske blev jag lite extra glad i år att allt kändes så bra och att alla verkade ha trevligt! Tack älskade familj för att ni finns!

Och idag har jag diskat och diskat och diskat, men jag har också hunnit med en turfrunda i det kalla, -7, men soliga vädret. Igår kom det nämligen en julklapp till oss turfare i form av en mängd nya zoner i stan och dom kan man ju bara inte låta bli. När jag kom hem frös jag rejält så det blev morgonrock ovanpå alla kläder och när inte ens det hjälpte kröp jag under täcket och somnade.....när jag vaknade var jag i varje fall varm kan jag säga! ;)


Och nu, efter att ha vaknat till ordentligt och kollat nyheterna på nätet har jag blivit orolig för andra saker istället. Såg i vår lokaltidning att det mitt på dagen i dag brunnit rejält i en lokal som används som moské i Eskilstuna. De tror att branden var anlagd och det på en tid då det fanns människor i lokalen. Undrar jag om de som antände lokalen visste om att där fanns människor? Nu tänker jag på vad en sån här händelse kan få för konsekvenser i ett Sverige där SD vinner mark och avståndet mellan grupperna i vårt samhälle redan är stora. Det är skrämmande!!

Snart mot brandstationen!! Ha en GOD FORTSÄTTNING!

7 kommentarer:

 1. Skönt att det gick bra med julafton alltid oroligt när livet går en ny väg.
  Ebba tackar för grattiset.
  Ha en skön kväll

  SvaraRadera
 2. Tack för smörgåsen det smakade så gott. kram syns snart för dags för ytterligare natt, få se vad den har att erbjuda :)

  SvaraRadera
 3. Låter som att ni haft en trevlig julafton.
  Här slog kylan till rejält, sedan igår morse så har det varit 15-20minusgrader, känns som att det blir sig en innedag även denna dag.

  Ha en trevlig annandag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fy, vad kallt! I natt hade vi -14 som mest, men annars mellan -8 och -10.
   Det är rätts å skönt att vara inne faktiskt!! :)

   Radera
 4. Vår jul blev som förväntat - bra!
  Jag förstår att du också är mer än nöjd med din! Skönt!
  Tack för ordet "turf". Jag skulle berätta för någon om vad det var och ingen av oss kom på ordet! Nu sitter det på ett bra "komihågställe" i hjärnan! God Fortsättning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Turf är ett ord som är svårt att komma ihåg och vad kul att du berättat för andra om det!!
   God fortsättning till dej också!

   Radera