måndag 8 december 2014

Julmarknad i Vadsbro!


Igår bar det av till Vadsbro på julmarknad. Vadsbro är en plats som ligger "riktigt" på landet och husen är utspridda över ett stort område. Trots det verkar de ha en makalös sammanhållning och det ordnas massor av saker. Den största är nog den årliga loppisen på sommaren, men sen är det också höstmarknad och som nu julmarknad. Mamma är uppväxt i trakterna och det är så roligt att få följa med ut, träffa några av mammas barndomskamrater och höra en massa roliga historier från mammas barndom.

Mamma och pappa hämtade mej och jag hade rustat mej med långkalsonger, tjock tröja, vinterjacka och gummigaloscher....det är ju kallt och blöt på landet, eller hur? ;) Hehe, det blev några glada skratt när jag fick veta att marknaden var inomhus. Vinterjackan lämnade jag lite snyggt i bilen, men långkalsongerna fick jag snällt behålla på, svettigt värre!

Äpplemumma inhandlades och sen fikades det, och plötsligt dök ett av de allra sötaste luciatåg jag någonsin sett upp. Några barn var äldre och kämpade hårt för att hålla takt och ton medan resten av "gänget" sjöng sina egna sånger, dansade, lipade och "tiptappade" så det stod härliga till. Ungarna var så söta att det helt klart blev dagens behållning!
Här på bilden har halv luciatåget tagit sej upp på scen, sist kom tomten för att hålla ordning på eftersläntarna.På kvällen blev det en tur till Elin, vi delade på en pizza, eller helt ärligt så köpte vi faktiskt varsin!

Idag har jag tvingat mej själv att bli i hemmets lugna vrå. Det har tvättats, städats och pyntats! Solen sken så vackert så en liten tur var jag tvungen att smita till skogen för att plocka ris både till ute och inne. Inne är klart och ute ska fixas imorgon innan det bär av till gamla mormor för julstädning. Och sen imorgon kväll julbord ute med kollegorna, det första på restaurang på väldigt länge!

Ha det gott alla........KRAAAM OCH KÄRLEK!

9 kommentarer:

 1. Va mysigt det lät med julmarknad. Hade en tanke i helgen då jag läste om julmarknad här i krokarna att man skulle besökt en sådan, men det skulle nog inte hunnits med.

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan inte hinna allt, och när man jobbar helg hinner man nästan ingenting. De vakna lediga timmarna är lätträknade!
   Ha en skön kväll!

   Radera
 2. Den julmarknaden låter riktigt mysig! Det blir nog lite extra om man har någon koppling till orten om man åker iväg någonstans!
  Inomhusjobb är ju nödvändigt ibland! Bra att du kom ut en stund i det fina vädret. Tänk nu har vi haft solsken de två senaste dagarna, härligt!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det härligt med sol! Kopplingen till Blacksta-Vadsbro är så pass att de förra året hade en bild på min gammelmormor och hennes familj på sin hemsida. Jag la ut bilderna och skrev ett inlägg om det på min dåvarande blogg! Här är en länk till inlägget......http://www.banglacissi.blogspot.se/2013/03/ett-hem-betyder-mycket.html

   Radera
  2. Ja det gick ju sådär! ;P

   Radera
 3. Det bästa med "din" julmarknad måste väl ändå vara att lyssna på minnen och anekdoter från förr!
  Luciabarnen brukar vara så fina! tyvärr börjar det bli sällsynt ute på gator och torg med Lucior på Lucianatten! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänk vad kul vi hade när vi vakade in lucia och lussade för vår stackars klassföreståndare vääääääldigt tidigt på morgonen! :))

   Radera
 4. Luciatåg med barn, med många lucior, och lite av varje i, de är de allra bästa tågen!

  SvaraRadera