söndag 10 maj 2015

Helgen som pågår

Idag ägnar jag lite tid åt att laga mat till döttrarna och deras killar. Det ska bli fetaostbiffar, potatiskivor, picklad rödlök, tsatsiki och en god sallad. Till förrätt blir det ett enkelt kex med skagenröra och räkor och till efterrätt blir det rabarberpaj med krispigt täcke och vaniljglass. Rabarberna hämtade jag vid kolonin igår kväll, samtidigt som jag tog en rejäl turfrunda med cykeln min. :) Underbart att kunna kombinera nytta med nöje!

Resten av dagen igår var jag, mamma och pappa ute och for på landet igen, konstnärerna i Sörmland hade öppet hus och visade sina alster. Först blev det ett stopp i Runtuna där en av mina jobbarkompisar hade öppet hus, mamma slog till och köpte en jättefin tavla. Sen bar det av mot Spelviks kyrka som var helt fantastiskt vackert med sin lilla "kyrkby".


Sen bar det av mot Uvsta där det blev en titt i deras loppis och lunch i solen.


Färden fortsatte och vi träffade på en häst som absolut tyckte gräset var grönare på andra sidan staketet.


Vid den här platsen stannade vi till och bara njöt. Inte riktigt förresten, vi hittade också två omärkta id-brickor i gräset, vi beslutade att lämna kvar dom.


Vi passerade också det här i huset, som verkligen var beläget i skogen.


Näe, nu en tur till i affären......alltid glömmer man nått! Och verkar det här lite konstigt så skrev jag inlägget på förmiddagen, men väntar med att publicera det till kvällen som ett bidrag till Marits HELGBILDEN! Och förstås.....jag vill ju inte avslöja för Hanna och Patrik och Elin och Niklas vad det blir för mat! :) Kram och kärlek!

22 kommentarer:

 1. Du bjuder på många fina bilder.

  SvaraRadera
 2. En härlig bildserie i vårens tecken! Kul med hästen som liksom många människor tror att gräset är grönare på andra sidan!
  God mat på gång, hoppas ni får en trevlig kväll tillsammans!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev en jätte trevlig kväll! :)

   Radera
 3. Dina barn kan vara lyckliga att ha en sån fantastisk mamma!
  Vi hade också konstrunda här. Lite synd att det krockade för jag ville gärna åka till Berga-Tuna Marknad. Fina rogivande bilder som vanligt hos dig. Och gräset är ju alltid grönare på andra sidan ;) Kram och ha en bra vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkade som allt hände denna helg. Kosläpp, konstrunda och så Oxelömarknad...marknaden var dock ingen förlust. Brukar bara vara full av samma, samma och en massa folk.
   Ha en fin vecka du med......kram!

   Radera
 4. Skoj att vara med på konstrunda!
  Härliga bilder från din helg.
  Undrar bara hur den där hästen klarade stängslet -
  det var väl strömförande?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tänkte nog samma, men vi vågade inte känna efter om det var ström eller inte......;).

   Radera
 5. Oj va mycket gott du bjöd på, tur det är kväll och jag snart ska hoppa i säng, ja jag ska ju inte hoppa i sängen, det är jag nog för gammal för.

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det sa jag till en man på ett äldreboende en gång......han tittade på mej och sa: "Hoppa och hoppa, nu för tiden kravlar jag snarare! :)
   Ha det så gott långt däruppe i norr!

   Radera
 6. Du hittade en riktig sörmländsk idyll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så fint så jag nästan fick tårar i ögonen. Och varje gång vaknar drömmen om livet på landet......men så tänker jag på hala vägar under vintern och då brukar det gå över......;).

   Radera
 7. Vackra bilder från en fin lördag! :) Den lilla stugan vid vattnet skulle jag kunna bo i en vecka och låta själen komma ifatt!
  Så mycket god mat! Smart att inte avslöja för långt i förväg ... men å andra sidan skadar det ju inte att få längta lite ;)
  Önskar dig en fin start på nya veckan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den platsen var verkligen en bra plats för själen.....vi stod där och önskade att vi hade haft picknick med oss.
   Ha det gott!

   Radera
 8. Men vilken god middag och vilken trevlig konstrunda! Stugan vid vattnet skulle jag kunna tänka mig ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, där var det verkligen vackert! En fröjd för både ögat och själen!

   Radera
 9. Vilken härlig helg och vilka underbara bilder. Stugan skulle jag gärna ha i min ägo och hästen var väl för charmig :). Jag ser fram emot när mina rabarber blivit lite redo att hamna i pajformen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg att det skulle bli saft också!
   Ha det fint!

   Radera
 10. Man måste vara smart och inte avslöja viktiga detaljer. Jag gillar också devisen att förena nytta med nöje. Vilken härlig tur du tog med mig på. Fina bilder. Den där efterrätten fick det att vattnas i munnen på mig. Jag önskar dig en fin vecka. Med eller utan turf.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid med turf.....turf är en nyttig drog! :)
   Ha en fin vecka du med!

   Radera
 11. Verkar som ni hade en bra konstrunda, hade varit mysigt att hänga med men blir väl fler tillfällen. KRAM till dig från oss!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi hade verkligen jättetrevligt och tur med vädret......synd att du inte kunde följa med.......:(. Kram tillbaka!

   Radera