söndag 31 maj 2015

Avståndsoptimist

Vilken trevlig helg jag haft! I fredags var det då picnic med kollegorna. Det blev sent och det gick lite lagom krokigt på hemvägen, så pass att jag fick lägga alla krafter på att få min bångstyriga cykel att göra som jag ville.......inte en enda turfzon blev det!

Släktkalaset var jättetrevligt! Nästan alla kunde komma och det blev några stycken. Mormor som vi träffades för att minnas hade fem barn, elva barnbarn och en hel hög med barbarnbarnsbarn. Med alla respektive blev vi nästan 40 personer, så många att prata minnen med! :)

Och idag blev det en väldigt lång turfrunda. I natt dök nämligen en ny zon upp på kartan. Zonen hade blivit döpt till BergaKulle och var placerad vid Tuna dryga milen utanför stan. Efter envist trampande på cykeln i motvind kunde jag igen konstatera att det var längre än jag trodde......jag är en riktig avståndsoptimist. Tack och lov var trakterna rätt så vackra, så något hade jag att njuta av när jag svor ve och förbannelse över motvindseländet......visst blåser det jämt nu för tiden!?


Och sen när jag äntligen kom fram upptäckte jag att zonen låg lite mer i skogen än vad jag trott. Det var bara att parkera cykeln och promenera längs en åkerkant tills jag var mitt för zonen, sen var det bara att ta ett jätteskutt över ett riktigt krondike och ge sej in i skogen. Rakt mot zonen gick det inte att gå upptäckte jag, berget var alldeles för brant utan jag fick leta passager som ledde uppåt lite lagom brant längs bergsidan. Skogen var verkligen vild och vacker och jäkligt svårframkomlig....men skam den som ger sej!Till slut kom jag upp och kunde ta zonen.....den zonen är jag mäkta stolt att ha tagit! Efter det var det skönt med lite medvind på hemvägen! :)

Näe, nu blir det en våffla medan jag njuter av blommorna jag fått! Vill ni se vad andra har haft för sej i helgen kan ni tita in på HELGBILDEN!

Kram och kärlek!

29 kommentarer:

 1. Det var en riktigt givande helg, ja
  nog blåser det alltid nu för tiden.
  Fina bilder, ha en skön kväll;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst blåser det alltid. Jag var på en föreläsning med en klimatforskare och hon fick frågan från publiken om blåsten ökat. Hon påstod att inget i forskningen påvisar det........men jag undrar jag!
   Ha det fint du med!

   Radera
 2. Snyggt gjort med zonen. Jag såg dig inte förrän du var på väg ut från skogen. Är mäkta imponerad! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så kul med zoner där man måste kämpa lite! Ett tag trodde jag faktiskt att jag inte skulle klara av det.......med det gjorde jag! :)

   Radera
 3. Ja nog blåser det ofta, eller så regnar det. Har nog inte gått en dag utan regn och blåst sen jag vet inte när...

  Ha en fortsatt fin kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näe, visst är det tråkigt! Jag håller tummarna att vädergubbarna har rätt....de påstår ju att sommaren kommer till helgen! :)

   Radera
 4. Duktig tjej! Å vilken tur du verkar ha haft med vädret. För inte turfar du väl i ösregn eller??! Ja här i 08 hade du troligen inte velat turfa alls den här helgen (regn och blåst för hela slanten...(.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I lördags spöregnade det, men igår var det skapligt väder förutom blåsten då......och idag regnar det igen. Ingen turf när det regnar......:(.

   Radera
 5. Det är härligt att läsa om ditt turfande :) Vilka äventyr det tar dig på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag får verkligen se och uppleva platser jag aldrig i mitt liv besökt annars.......det är jättekul! :)

   Radera
 6. Turfandet tar dig verkligen ut på äventyr. Kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ser fram emot Visingsöäventyret om några veckor....bara bilen nu håller till dess! :)

   Radera
 7. Avståndsoptimism lider jag också av. Jag skyller på mitt dåliga lokalsinne, men du verkar inte ha sådana besvär. Du är enormt flitig med ditt turande. Ha en fin vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Turfande skulle det naturligtvis stå. Turar gör vi på färjan här mellan Helsingborg och Helsingör.

   Radera
  2. Haha....det låter ju inte alldeles obehagligt att tura eller! :)
   Ha en fin vecka du med!

   Radera
 8. Skam den som ger sig! Bra gjort att få tag på zonen trots allt trixande! Vilka äventyr du kommer ut på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag gör ju det.....och fler kommer det förhoppningsvis att bli! :)

   Radera
 9. Så spännande med den välfyllda och upptäckande helgen, blir lite avundsjuk :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det var en ovanligt intensiv helg.....maj är som sagt en intensiv månad.

   Radera
 10. Vilken toppenhelg! Roligt att träffa släktingar, man har så mycket att prata om. Och vad kul att fredagen blev så lyckad.
  Du kämpar verkligen för dina turfzoner, är imponerad! Fina bilder och massor av motion får du på köpet :) Och ja, de har blåst och stormat i hur många veckor som helst nu... Vill ha lite sommar nu! Ha en skön vecka! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha en riktigt skön vecka du med Mia! Kram

   Radera
 11. Man undrar ju lite hur den tänkte som lade ut turfzonen mitt i snårskogen, eller är det inte så det går till? Bra med motion får du ju, i motvind och allt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag undrade nog också det, men jag har verkligen inget emot lite avslägsna zoner som man får kriga lite för att få tag i......hoppas det kommer fler! :)

   Radera
 12. Du har verkligen haft en härlig helg som avslutades i stor stil med den långa, tuffa turfrundan! Du ska absolut vara stolt som tog den zonen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jag! Turfarna i stan pratar om mej! :)

   Radera
 13. En händelserik helg och visst är det kul med släktträffar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Släktträffar är verkligen kul! Man delar så många minnen!

   Radera
 14. Du hann med lite turf också, enastående :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, turf måste man alltid klämma in en timme eller två!! :)

   Radera