fredag 8 maj 2015

Turfar runt!

Vad fort en långledighet kan gå när det händer så mycket trevligt!

Min baksida börjar arta sej. Rabatterna fylls sakta på med växter och häcken upp mot gatan är planterad och klar.....nu ska jag bara komma ihåg att vattna också!

I onsdags kväll samlades ett gäng turfare för att ta en öl. Några var tillresta från andra delar av Sörmland och vi andra var från stan, mycket trevligt var det att träffas och prata.....mest om turf då förstås! :)

Igår blev det en tur till kolonin. Lunch i solen ihop med mamma, pappa och Elin och så lite ogräsrensning förstås. Jag kunde inte heller låta bli att ta typ 100 bilder på mitt plommonträd som blommar!


Och idag gick jag upp tidigt, packade in cykeln i bilen och begav mej mot Eskilstuna för att turfa hem lite unika zoner. Jag parkerade i ett ytterområde och sen satte jag igång och trampa. Halvvägs på rundan som tog mej till diverse underliga platser snodde jag kronan av sörmlandsledaren. Det är nämligen så att om man äger mest zoner i regionen har din spelgubbe en fin krona på huvudet och den blev min. :)

Sporrad av glädjen att knycka något från någon annan trampade jag på och blev hungrigare och hungrigare och törstigare och törstigare, både matsäck och vatten hade jag låg i bilen i andra änden av stan...... men inte hade jag tid att stanna för en matbit inte! Det slutade med att jag slarvade bort mina nycklar när jag var tvungen att låsa och lämna cykeln för att ta en zon på en kulle. När jag kom ner och skulle låsa upp cykeln var inte nycklarna i den vanliga fickan och ingen annanstans heller för den delen. Jag fick nästan panik för på knippan fanns bland annat cykelnyckeln och bilnyckeln. Efter mycket springande hit och dit och letande både här och där hittade jag dem.............i låset på cykeln och där har de suttit hela tiden..........,ja, då blev det omedelbart en korv i tunnbrödsrulle, en stor fanta och två glas vatten på närmsta grill!

Summan av dagen blev 90 nya zoner! Två som jag inte hade i Malmköping, fyra som jag missade när Tina och jag var i Flen, en vid Yxtaholmsslott och resten, 83 stycken i Esilstuna.

Här är zonen ScoutCabin i Flen, för att ta den fick jag gå ca 3 kilometer, hade jag vetat att det var så långt hade jag nog packat cykeln ur bilen.


Nu blir det soffhäng med te.....kram och kärlek!

6 kommentarer:

 1. Efter den motionen och "psykpressen" vad gäller nycklarna tycker jag nog att du är värd minst en veckas vila;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, just nu är jag faktiskt lite mör både i arslet och i huvudet! :)

   Radera
 2. Herregud, 90 zoner. Inte illa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Till slut fick jag ge mej......var så trött så jag knappt hittade tillbaka till bilen..... :)

   Radera
 3. Vilken prestation!
  Du förmedlar verkligen glädje och tävlingsanda när du skriver om din turfning ;) och aningens galenskap ;) Härligt! Jag läser och beundrar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar säga att det underlättar att vara lite halvgalen......kul har man i varje fall! :)
   Ha en fin lördag!

   Radera