tisdag 12 maj 2015

Kaosnatt

Vi håller på att byta till ett nytt företag som ska ha hand om våra trygghetslarm och tillfälligtvis medför det att vår egen larmoperatör är satt ur spel. Alla larm kommer nu från en larmcentral i Malmö direkt till oss i bilarna och i natt tror jag att de fattade tycke för mej som hade ansvar för telefon och rakel i vår bil..

I morse stod vi hos en larmande kund som behövde ambulans. När jag ringt ambulans började Malmö ringa igen och igen och igen.....uppgifter om kunderna som larmat skulle samlas in och skrivas upp och bilar skulle dirigeras ut till öst och till väst och till höger och vänster.....jag har inte varit med om något liknande.

När vi kom in till brandstationen efter 10 arbetade timmar kändes det i huvudet som jag var full.......tack och lov väntar ingen bakfylla och köra bil det får vi med!

En natt återstår! Synd att det regnar annars hade jag turfat huvudet tomt innan jobbet!

11 kommentarer:

 1. Erkänn, det var väl en trevlig man i andra ändan som ville höra din röst om och om igen ;) Skämt åsido, låter inte som någon kul natt. Hoppas ni får ordning på det nya systemet så fort som möjligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det talas om att allt ska vara klart 26 maj, så det finns hopp! :)
   Ha det fint Mia!

   Radera
 2. Vilket elände när det rör till sig så där! Inte lätt att hålla huvudet kallt och funka i alla situationer! Kan bara önska dig en lugnare natt!

  SvaraRadera
 3. Vilket elände när det rör till sig så där! Inte lätt att hålla huvudet kallt och funka i alla situationer! Kan bara önska dig en lugnare natt!

  SvaraRadera
 4. Då gäller det att ha huvudet på skaft - vilket jag tror att du har :) Men jag förstår att du är trött när natten är över! Hoppas det blir lugnare inatt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha.....igår morse är jag rädd för att skaftet var lite krokigt.......men vad jag vet lyckades vi ordna hjälp åt alla som behövde det i varje fall! :)
   I natt var det jag som körde och kollegan hade telefonansvaret....lugnare för mej med andra ord! :)

   Radera
 5. Jag skall ut och vandra i det här vädret i morgon, dessutom sova utomhus :) Men visst kommer det finare turfdagar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hört att vädret ska bli bättre imorgon.....håller tummarna för att det stämmer och att du får en fin vandring! Visst var det sörmlandsleden du brukade gå?

   Radera
 6. Det är konstigt att all nya grejer hakar upp sig och ställer till det för folk! Hoppas att det har satt sig om en månad eller så½ Ha det gott! :)

  SvaraRadera
 7. Nä men fy, det där lät som en riktig kaosnatt. Hoppas det blir bättre nu inatt...

  SvaraRadera
 8. Herregud - jag hade blivit vansinnig - om det inte var en sexig röst i andra änden vill säga;-) Skämtar bara!

  SvaraRadera