måndag 25 maj 2015

Så kan det bli

Idag hade jag tänkt ta cykeln i bilen och åka till Norrköping eller Linköping för att turfa, men eftersom det var yngsta dottern´s enda lediga dag i veckan tyckte jag nog det var trevligare att passa på att umgås med henne istället. Det blev en cykeltur till kolonin där jag mötte Elin som promenerat dit. Elin har nämligen skaffat kolonilott hon med....halva tjocka släkten och tre generationer slåss nu om trädgårdsredskapen som finns utspridda över området i stugan och i kolonilådor. Spadar finns det fler, men krattan är ett elände......den kan man få ränna runt efter en bra stund innan man hittar den. :)

Jaja, hur som helst jobbade vi på en bra stund innan Elin började prata om mat, och inte vilken mat som helst utan sushi och kinamat, vilket fick till följd att jag cyklade de åtta kilometerna hem till mej för att hämta bilen........hon har bra rutin den ungen......hon har övat många år på att få mamma dit hon vill! :) Alltså hämtade jag bilen först och sen Elin och sen bar det av mot Oxelösund för att äta buffé på bästa Kinarestaurangen på mils avstånd.....det blev sushi och nudlar, kyckling i kokosmjölk och vårullar.......och så friterad banan till efterrätt förstås!

Det var lite trögt att komma igång med ogräsrensningen och sättandets igen, men efter en liten glass på närliggande trädgårdsbutiken kom vi igång. Jo, jag får väl skylla på att jag hade en "2dag" (en dag med max 500 kalorier) i 5:2 dieten igår.....jag var helt enkelt tvungen att äta upp mej lite!! Spännande att se om jag kommer att gå ner i vikt.......mmmmmm......tur kanske............ att jag inte äger någon våg.

Kram och kärlek allihop!


12 kommentarer:

 1. Ja, din dotter verkar ha ärvt smartheten av dig om man säger så! Duktig tjej;-)
  Är det din kolonilott - den med alla lakan alltså?! Vad stor den är! Vad tänkte du så där?

  PS. Skulle aldrig klara mig utan våg... och armbandsklocka. DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lakan......haha......näe, det är väv som får allt att växa så det knakar. En bit upphittades som arvegods i dottern´s kolonilåda.....tyvärr visade den sej ha sett sina bästa dagar och var mest full av hål......skrämmer nog en och annan hungrig varelse på flykt i varje fall! :)

   Radera
 2. Du gjorde helt rätt i att unna dig lite gott! Ja våra kära barn kan vi ju inte motstå... Det går bara inte.
  Hur mycket man väger spelar ju egentligen ingen roll så länge man är nöjd med sig själv och mår bra.
  Funderar på att åka in till Oxelösund imorgon bitti på kvinnofrukosten på Havets Källa. En gammal arbetskamrat till mig som driver den nu. Men kom precis hem från ett jobb så har inte bestämt mig ännu...
  Ha det bra!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så trevligt med kvinnofrukost på Havets Källa.....men man kan inte hinna och orka allt även fast man gärna vill.
   Själv ska jag också till Oxelösund imorgon för att träffa en gammal god vän.....det blir hundpromenad och picnic i det gröna.
   Ha det bra du med! Kram

   Radera
 3. Hahaha! Ungar behöver inte öva på att få mammor dit dom vill. Det är liksom inbyggt!
  Jag har min första "svältdag" i 5:2 idag. Jag bejakar mina testosteroner och unnar mig 600 kalorier. Vi får se vart det leder så småningom. Lycka till med dina dagar! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske också ska plocka fram min manliga sida just de dagarna......100 kalorier är rätt mycket!
   Lycka till du med!

   Radera
 4. Med allt ditt cyklande skall du givetvis unna dej :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sista tiden har jag ätit allt och alltjämt bland annat mycket godis. Det kändes som jag tappat kontrollen och 5:2 dieten brukar vara bra för att få tillbaka den igen.......att äta när man är hungrig och äta nyttigare igen..

   Radera
 5. Du behöver kraft till turfandet. Ät på! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog äter jag alltid....;).
   5:2 dieten är ett bra sätt att övergå till lite nyttigare ätande och jag mår bra av den......har provat förut och hållit på något halvår eller så.

   Radera
 6. Barn är smarta små som stora. Jag testar med 5:2...vi får väl se hur det går. Kram

  SvaraRadera