lördag 13 februari 2016

Helg

Oj, nu kom verkligen vintern tillbaka igen. Efter en fantastisk vacker vårdag faller nu snön utanför fönstret. Ett litet tag övervägde jag att ta bilen till jobbet, men att cykla i snö är inte så tokigt det heller och väldigt vackert! Det blir termobrallor och snöskor och sen lurarna i öronen. Att ha lurar i öronen när jag cyklar är något jag borde kommit på för länge sen. Ibland är det svårt att höra spelet om jag har mobilen i fickan och i lurarna hörs det perfekt. Jag kan också vi de tillfällen jag pratar för mej själv så högt att folk ibland tittar på mej som jag var tokig låtsas att jag pratar med någon...."Nämen, haha....säger du det?! Mmmm....jaha." Ja tametusan om jag inte skulle kunna få en Oscar för telefonprat utan någon i andra änden. :)

Lite vill jag nog också cykla för att cykeln går så bra nu. I torsdags var jag tvungen att lämna in den för att byta både drev och kedja för att jag slitit ut dom. :) Under tiden fick jag en lånecykel som jag kunde använda för att turfa, men också ta mej på lunch till mamma och pappa. Dit begav jag mej på fredagförmiddagen, och för att slippa ha med mej min stora plånbok och väska och allt stoppade jag den femhundring jag hade hemma i mobilfodralet för att kunna köpa lite mjölk och bröd på hemvägen, att cykeln skulle bli klar för hämtning hade jag inte en tanke på. Halvvägs fick jag ett sms från cykelverkstaden att min cykel var klar och där var jag med en femhundring på fickan, varken mer eller mindre. Jag tog helt enkelt och ringde cykelverkstaden och frågade vad det skulle kosta, och tur i oturen kunde jag hämta ut den med 16 kronor kvar. Hur som helst är nu cykeln som ny igen och jädrans vad kul det är att cykla!

Nej, nu ska jag bege mej till jobbet för natt fem av sex denna vecka. I natt hamnade vi på lite fel ställe under ett larm och blev tagna för poliser trots att vi är undersköterskor och dessutom åkte brandkårens lilla bil......får se vad det händer för spännande i natt!:) Ha en fin lördagkväll alla och en riktigt mysig alla hjärtans dag!


23 kommentarer:

 1. 484 spänn för ny drev och kedja är ju otroligt prisvärt! Å för 16 kronor borde du kunnat köpa ett paket mjölk också;-)

  Inte fel att bli tagen som polis när man är uska. Det hade kunnat utnyttja på ett riktigt roligt sätt om jag tänker efter;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, situationen krävde lite "jävlarannama" så jag passade på att ryta till ordentligt när jag hade chansen. :)

   Radera
 2. Ja så mycket som du cyklar behöver du väl serva cykeln oftare än bilen :) Kul när den är fit for fight! Men är det inte lite läskigt att cykla med lurar i öronen, tänker att man inte hör trafiken?
  Ha det bra på jobbet! Skickar över en alla-hjärtans-dag-kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig musik på, för jag cyklar så att säga mycket på hörseln.
   Imorgon har Hanna gått 14 dagar över tiden, nu vet vi att det bara är dagar kvar till bebis kommer. :)
   En stora kram till dej med!!

   Radera
 3. Tänkte fråga, men behöver inte det nu när jag läst alla kommentarer och dina svar där. 14 dagar över tiden? huga, vad jobbigt Kanske är DET det spännande som kan hända i natt ;)

  SvaraRadera
 4. Håller tummarna att det är det spänannde som sker i natt, att dottern din äntligen får åka in.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Jag skulle aldrig våga att cykla med lurar, vill ju höra vad som händer omkring mig i trafiken!
  Hoppas att det händer något hos dottern din snart! Oliiidligt spännande!

  SvaraRadera
 6. Ahh, smart tips, jag pratar oxå gärna med mig själv, i med lurar så är det ingen som undrar!

  SvaraRadera
 7. Oj vad jag längtar tills jag kan ta fram cykeln igen. Men det lär nog dröja....Hoppas att det bara hände bra och roliga saker på ditt arbetspass.
  Tisdagkramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Arbetspassen var ovanligt lugna och det var skönt!

   Radera
 8. Du hade tur, 500 lät billigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessutom hade de fixat handbromsen som inte fungerat sen jag cyklade omkull! :) Kanske är det för jag är stamkund.....

   Radera
 9. Spännande nätter ni har ;) Minns när man själv var ute i patrullen och körde. Idag tycker jag det är skönt att befinna mig inomhus, speciellt vid denna årstiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, ibland är det tufft att vara patrullare, men man kan i varje fall inte klaga på att man har tråkigt! ;)

   Radera
 10. Skönt med en nästan ny cykel. Är det inte lite lurigt att cykla nu eller har du broddar på däcken? Hahaha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. För det mesta går det fint att cykla fast det är vinter.....utan broddar! :)

   Radera
 11. Förstår att nu blir det alla zoner igen med den nyrenoverade cykeln!

  SvaraRadera