lördag 20 december 2014

Fototriss

Idag har vi fått i uppdrag av Helena från FOTOTRISS att fota juldetaljer.

Tror väl inte att ljuskronan i köket kan kallas detalj, men den får i varje fall ingå i min triss. Jag köpte kronan på en loppis för 40 kronor när jag precis flyttat hit. Jag använder den ofta och på julaftonsförmiddag ska den pyntas mer omsorgsfullt och tändas över bordet där julmaten ska dukas upp.


Här har jag också pyntat med ris i en gammal burk från Bangladesh. Tavlan på väggen är också delvis från Bangladesh. I en gammal ram som jag målat vit har jag monterat rikshawkonst som jag handlade vid ett trevligt besök i Old Dhaka. Inte heller någon detalj utan många.


Och här kommer min sista "detalj". En liten lykta också inköpt på loppis för tio kronor. Jag föll för den för jag tyckte den passade ypperligt bra på mitt lilla teakbord. Och så bredvid en hemmagjord juldekoration i en glasburk med hyacint och spansk mossa från affären, murgröna från uteplatsen och några kvistar lingonris från skogen. Vi får väl se om hyacinten hinner slå ut till julafton!


Sen vill jag avsluta med att önska Helena på FOTOTRISS som nästan varje vecka ordnar ett nytt tema för oss att brottas med, en riktigt trevlig ledighet och till er alla EN RIKTIGT GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR!

16 kommentarer:

 1. Mysig pyntning, 40 kr för den fina ljuskronan var riktigt billigt.
  Dom ser nog mer lidande ut än vad dom känner sej;-)
  God Jul från oss alla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, hundar är ju bra på att få till den där bedjande blicken....särskilt när dom är hungriga! Min kompis vovve var helt obetalbar när vi grillade i somras! :)

   Radera
 2. Roligt att se lite annorlunda juldekorationer! Ljuskronan, vilket fynd! Kan se framför mig hur mysigt det är på julafton när kronan är tänd och julmaten står på bordet!
  Önskar dig en riktigt God Jul!

  SvaraRadera
 3. En härlig ljuskrona.Vilket fynd! Riktigt fina trissbilder. Det ger verkligen julkänsla!
  Ha det så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ljuskronan är jag riktigt glad för, särskilt den här årstiden! :)

   Radera
 4. Många detaljer är ändå detaljer :) Och de du visar är stämningsfulla och fina!
  Vilket loppisfynd - en väldigt fin ljuskrona!
  Ta det försiktigt ute på vägarna i natt!

  SvaraRadera
 5. Jag har en sådan ljuskrona och varför har jag inte pyntat den som du ;.)
  Fina trissar men favvon blev ljuskronan.
  God Jul & Gott Nytt År till de dina/ kram

  SvaraRadera
 6. Jättevackra delar i din jultriss! Kanske ska jag härma dej och hitta något grönt till ljuskronan - har också en nämligen, fast inte ett loppisfynd (tyvärr). God jul!

  SvaraRadera
 7. Aha, vi har en likadan ljuskrona fast min man fick kroma den och sedan har jag satt dit ljuskupor så man kan elda värmeljus i den :D Fint trissat med många detaljer. Ha en fin fjärde advent och en God Jul!

  SvaraRadera
 8. Ett tema i temat med alla ljus :) Vilket fynd med bara 40 kronor för den fina ljuskronan . Härligt med färgerna och mönstrena från Bangladesh.

  SvaraRadera
 9. Älskar din ljuskrona, vilket fynd du gjorde på loppisen, förstår att du tycker om den!

  SvaraRadera
 10. Exotisk jul i mittenbilden. Snyggt.

  SvaraRadera
 11. Så väldigt fina juldetaljer och så fräscht med allt grönt. Jag gillar verkligen bonaden med sin färgrikedom.

  SvaraRadera