torsdag 4 december 2014

Nya äventyr med patrullen

Idag är faktiskt också en väldigt speciell dag för idag är det min brors födelsedag. Tänk vad nära det var att min bror blev en perfekt inprickad födelsedagspresent till min far! ;) På lördag hålls det stor kalas där, men tyvärr kan jag inte gå för jag är i Stockholm då. Visst är det konstigt att alla roligheter inte så sällan inträffar på samma dag!?

Åter till kalaset hos mamma och pappa igår som var väldigt trevligt. Alla som var lediga kom, Hanna, Elin och Niklas, Anne och Johan och så jag då förstås. Det bjöds på gulaschsoppa med bröd från Taxinge julmarknad, jättegott! Många glada skratt och trevliga samtal blev det också! Efter att ha skjutsat hem Elin och följt med upp för att titta på deras adventspynt kom jag nästan för sent till jobbet!

Ny månad och ny bil på jobbet, så nu blir det några rundor per natt på landet. Skönt att slippa stan som är lite för händelserik ibland.....just nu önskar jag att jag kunde berätta om alla tokigheter vi råkar ut för! Det skulle bli ett rätt så roligt inlägg! Rätt så roligt är det i och för sej också på landet när vi i kolsvarta natten för första gången ska hitta fram till ett nytt besök efter en nedskriven vägbeskrivning. Sväng vänster, åk sedan 200 meter innan du svänger vänster igen......"stanna innan jag spyr"! Jag är nämligen förskräckligt åksjuk..... runda därefter en soptunna och åk ytterligare 100 meter, sväng höger vid en vit brevlåda, passera skogsdungen till vänster....."ojoj, nu spyr jag"....... efter en skarp höger kurva, sväng vänster, kunden bor i det röda huset till höger. Det känns i bland som rena rama lotteriet när man sätter nyckeln i låset, passar den eller passar den inte??!

Nu hög tid att ta tag i vardagsbestyren och lite yoga innan det är dags att åka till brandstationen igen.

Kram och kärlek!


Och fortfarande idag kan jag säga I like...solen som sken i fredags! Länkar också till torsdagstema där ni kan se vad andra gillar!

15 kommentarer:

 1. Ett händelserikt liv du har, både privat och på jobbet! Nattarbete har sina sidor och att göra hembesök i vinterväglag och mörker är nog ingen höjdare!
  Visst var det härligt med sol i går! Är din bild också från Stadsfjärden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, i bakgrunden syns bron över till båtbryggorna vid Brandholmen. Det är fint att promenera där längs havet! :)

   Radera
 2. Det blir många roliga skratt och tokigheter när vi jobbar :):)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha....ja, vi kommer att bli jätte gamla båda två....., och så kommer nattpatrullen att få ta hand om oss och då kommer dom inte att få det lätt inte!! ;)

   Radera
 3. Jag kan tänka mig att ditt jobb är fyllt av äventyr och överraskande situationer! Men åksjuka lider jag med av, det är ingen höjdare att åka på mörka slingriga vägar då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 4. HAHA ja man skulle skriva sina memoarer om livet i Stockholms undre värld, en klar bästsäljare :-)
  Härligt med en lyckad födelsedag
  Ha det bra

  SvaraRadera
 5. Kan tänka mig att ni får vara med om ett och annat! En dag kanske det kommer ut en bok? ;) Alla karaktärer "baserade på ingen speciell"! ;)
  Gillar bilden ... får sommarvibbar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja....har ju alltid varit sugen på att skriva en bok! :)

   Radera
 6. Haha "en helt vanlig dag på jobbet" så kul ni har trots att åksjuka är en mardröm.

  SvaraRadera
 7. Roligt med födelsedagar som livar upp den ganska tråkiga vardagen, fast i och för sig verkar dina jobbpass vara ganska spännande ;-) Vacker bild där över vattnet. Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Minst sagt spännande! Inatt när vi åkte på landet var det några av våra kollegor som arbetade i stan som bidrog till att en inbrottstjuv kunde infångas och föras till tillnyktring! :)

   Radera
 8. Ett finfint foto och fira födelsedagar det måste man för det förgyller tillvaron.

  SvaraRadera
 9. Tror det kan bli rätt spännande bilturer på landet, tänk va med djur ni kan se :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är det kolsvarta i de sörmländska skogarna, så tyvärr ser man bara de djur som befinner sej nära vägen. Ofta är dt de blänkande ögonen som får en att sakta ner!

   Radera