söndag 7 december 2014

Stockholmstripp!

Igår spenderades dagen i Stockholm. Redan vid 8.30 på morgonen gick bussen mot storstan och framme var vi strax före tio. Varken Tina eller jag tycker om att shoppa så vår plan var att promenera runt, turfa lite och äta gott.

Först styrde vi kosan mot Gamla stan där Stortorget med sin julmarknad lockade. Även fast vi tog några nya turfzoner på vägen var vi tidigt framme och det var fortfarande rätt så lugnt i Gamla stans smala gränder.


Julmarknaden på Stortorget levde verkligen upp till förväntningarna. Det var mysigt och i bodarna huserade hantverkare och försäljare med riktigt mycket fint, men hon som inte tycker om att shoppa köpte ingenting.


Efter en god lunch blev det en lite längre promenad för att turfa. Vi passerade världens lilla sötaste brandstation, Tina sa att det är stationen där 112 spelas in. Själv har jag aldrig sett programmet för Cecilia som inte gillar att shoppa gillar inte eller att se på TV särskilt mycket. Vilken tråkmåns jag är egentligen! :P


Vi tog också en promenad för att titta på Nk:s skyltfönster. Där var det tomtar i långa banor som grejade och donade med det mesta! Barn i alla åldrar stirrade fascinerat på de söta nissarna....och en och annan halvgammal tant också för den delen. ;)


Efter eftermiddagsfika och lite annat "gotteligottdricka" var det dags att ta bussen hem igen, faktiskt var det riktigt skönt att sjunka ner i bussätet! Tack för en trevlig dag Tina!

Vill ni se vad andra haft för sej i helgen kan ni kolla in HELGBILDEN!

KRAM!

20 kommentarer:

 1. Låter jättetrevligt med en heldag i storstaden. Kul att bara gå runt och titta, man behöver ju inte shoppa. Kan tänka mig att det var skönt att sitta ner i bussen och koppla av på hemresan!
  Ha en skön kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var riktigt skönt! Promenera i rask takt klarar jag länge, men flanera runt i sakta mak ger mej ont i svankryggen!
   Ha det gott!

   Radera
 2. En härlig Stockholms tur! Elisabeth

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig tripp, kul att kunna åka dit över dagen. Lyxigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är lyxigt. Dryga timmen med bil, buss eller tåg! :)

   Radera
 4. Skoj med julmarknad och annat ögongodis!
  Man behöver verkligen inte shoppa.

  SvaraRadera
 5. Mysigt med en dag i gamla stan :) Speciellt till jul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, vi åkte nog lite för att se på julskyltningen...... och så julmarknaden på Stortorget förstås! :)

   Radera
 6. Låter som en helt perfekt dag! Mysigt med lite julstämning! Jag gillar egentligen inte heller att shoppa. Varmt o svettigt och jobbigt att prova kläder. Men jätteglad att jag hittade nya stövlar i helgen för det behövde jag verkligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul med nya stövlar! Ibland har man tur och hittar något man tycker om så där direkt! :)

   Radera
 7. Stockholm är riktigt fint även utan Julsnö.
  Kommer ihåg dessa skyltfönster från barndomen
  fascinerad är bara förordet;-)
  Ha det bra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var riktigt läckert! Har aldrig varit där och tittat så tipset kom från Tina, kanske är en ny jultradition grundad! :)

   Radera
 8. Har du varit här i stan! Så trevligt!
  Där, utanför Johannes brandstation, står jag som statist i filmen Karlsson på taket - för evigheters evigheter sedan ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul med sådana minnen!! Karlsson, Karlsson, världens bästa Karlsson...........fick jag på hjärnan nu! Han är underbar den där Karlsson, men inte alldeles enkel att vara kompis med.

   Radera
 9. Stockholm har så mycket mera att erbjuda än sina affärer, så det gjorde ni rätt i :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev sugen på att åka tillbaka igen till våren. Tänk att ta en sån där lånecykel, om systemet fortfarande finns, och ta en rejäl turfrunda på Djurgården till exempel!

   Radera
 10. Jag är ingen shoppare jag heller, men strosa, titta och äta är inte fy skam.

  SvaraRadera
 11. STockholm är underbart i juletid. Blir lite sugen på en tripp.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera