söndag 28 december 2014

Hej bloggen!

Livet känns så bra! Middagen hos mamma och pappa igår var fantastiskt trevlig med god mat och gott att dricka. En del av familjen åkte hem lite tidigare för att de skulle upp och jobba idag, men många av oss blev kvar till efter tolv. Själv delade jag taxi med brorsan och hans sambo till stan och gick sen därifrån, ett par kilometer i den fantastiskt vackra, men kalla vinternatten!

Måste bara återgå till taxiresan lite. Den kostade 196 kronor och eftersom jag satt fram skulle jag betala. Jag gav chauffören en femhundring och bad om trehundra tillbaka samtidigt som jag gav honom en tjuga i dricks. Och hör och häpna, chaffisen försökte lura mej genom att bara ge 200 tillbaka i växel. Men se det gick ju inte och jag sa: "Det där går inte! Jag har bott i Istanbul i två år och blivit lurad många gånger, en hundring till vilja jag ha!!" Eftersom chaffisen bröt på svenska frågade jag honom: "Kommer du möjligtvis från Istanbul?" Hehe..... näe, men nära, säger han och ger mej världens underbaraste flin och en hundring till! Dumt kanske, men jag kunde inte ens bli arg på honom! Cecilia kanske nästan är för full av kärlek! :)

Idag har inte blivit mycket gjort. Sov halva förmiddagen och begav mej sen ut på en rejäl turfrunda i det fantastiska vintervädret!


Kanske beger jag mej ut på en tur till. De säger ju att solens ovanligt stora aktivitet just nu gör att man har möjlighet att se norrsken även i södra Sverige......och det vore väl helt fantastiskt att få vara med om!! Men först ett besök hos Marit Johansson och hennes fotoutmaning Helgbilden!!

Kram och kärlek!

23 kommentarer:

 1. Bra att ha utlandserfarenhet när det gäller taxichaufförer! Man vill ju inte bli lurad! Har aldrig hänt oss i Sverige!
  Underbar vinterbild! Hoppas du berättar om du såg norrsken!
  Ha en skön kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var faktiskt första gången för mej, men vem vet....han kanske bara räknade fel?! Och då var det ju en väldig tur att jag inte blev arg! ;)

   Radera
 2. Vacker vinterbild! Hoppas du fått se norrskenet, för det är otroligt mäktigt! Ha ett gott nytt år!! Elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har länge varit en dröm, ska se nyheterna först och sen blir det nog en liten tur! :)
   Gott nytt år till dej med!

   Radera
 3. Norrsken är maffigt, det såg jag ofta som ung och liten när jag bodde på landet. Nu, inne i stan, syns det inte lika bra....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan tro att det är maffigt! Tror ju inte riktigt att det blir samma sak här i söder!
   Jag tänkte ge mej ut på en kort promenad till en fågelskådningsplattform vid havet, ficklampan ska med.....och sen är de bara att hoppas att jag har tur!
   Vila ordentligt och ha det bra!

   Radera
 4. Vackert med solljuset på vassen!

  SvaraRadera
 5. Tur du var uppmärksam med växeln, jag hade lätt blivit lurad. Här, i Ångermanland, hade vi norrsken senast igår kväll men jag vill inte gå ut och kolla ikväll för det är ca 20 grader kallt just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror jag fått lite erfarenhet efter drygt fyra år i utlandet och det är ju bra! Här har vi "bara" 12,5 minus!
   Ha det bra!

   Radera
 6. Bra att se att du kom hem ordentligt i natt. Tack för igår! KRAM från oss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det var en riktigt skön promenad! Tack själva för igår!
   KRAM tillbaks! :)

   Radera
 7. Haha.. fräckt att försöka lura till sig en hundring!

  SvaraRadera
 8. ...måste ut och spana efter norrsken för det vill jag gärna se!

  SvaraRadera
 9. Såg en bild på norrsken från sjön Roxen och de tär ju inte så långt bort!
  Lycka till med spaningen!! :)

  SvaraRadera
 10. Ja man vet ju inte sådana gånger om personen räknar fel eller om det är medvetet, hoppas ju på det första.
  Norrsken var det faktiskt hos oss häromkvällen :)

  SvaraRadera
 11. Låter som att du hade en bra kväll, och nog är det bästa att hålla ögonen öppna när man skall handskas med pengar :) Norrsken hade jag gärna velat se!

  SvaraRadera
 12. Vacker vinterbild... att vandra är helande för själen så det är bara att njuta.

  SvaraRadera
 13. Ja vad säger man lite arg skulle jag nog blivit;-)
  Norrsken hade vi här ett par år i slutet på 90-talet
  helt fantastiskt fascinerande;-) hoppas du får se det.
  GOTT NYTT ÅR

  SvaraRadera
 14. Klart du ska ha rätt summa tillbaka, bra att du stod på dig. Vacker vinterbild du bjuder på, det har verkligen varit några sköna dagar. Hoppas vintern får stanna nu. Önskar dig en god fortsättning!

  SvaraRadera
 15. Mycket kärlek hos dig och många fina bilder! Jag hade nog blivit arg på taxichauffören. Det var en som försökte blåsa oss i Stockholm förra hösten, då var vi inte glada. Delade upp oss i 2 bilar från samma bolag och åkte exakt samma sträcka, framför/bakom varandra. Och vi tyckte det började bli dyrt så vi sms:ade tjejerna i andra bilen. Och deras taxameter var inte ens på hälften av vad vår var.
  Nyköpingsrundan har jag funderat på att åka in och vara med på många gånger, men det har inte blivit av. Får bli när det är lite varmare ute tror jag.
  Fantastiskt gjort av dig att ge tiggaren så mycket! Verkligen kärlek!
  Gott Nytt År och kram!

  SvaraRadera
 16. Gott nytt år och kram tillbaka! :)

  SvaraRadera