söndag 20 september 2015

Helg!

Helgen har varit bra! Jag har umgåtts med min familj och det är en av de bättre sysselsättningarna jag kan tänka mej. På lördagmorgonen bar det av på cykeln via lite turfzoner upp till kolonin där det planterades jordgubbar, lunchades, plockades päron och fikades. På vägen hem hade jag siktet inställt på alla turfzoner i min väg, men benen var som spagetti. När jag kom hem upptäckte jag att jag hade feber och blev efter ett tag förskräcklig snuvig. Turfförbud infört, och för säkerhets skull kastade jag cykelnyckeln i fågelbadet och punkade däcken. ;)

Näe, kanske inte riktigt, men idag söndag blev det i varje fall gamla bilen till kolonin och medverkan i den stora städdagen. Den avlöpte väl och i lugnt tempo. När skottkärrorna var parkerade blev det våfflor med halva släkten i det underbara höstvädret.


Sen bar det av till Råby för att se svärsonen försvara Råby IF:s mål. Det gjorde han med den äran och de vann med 3-0. Riktigt skönt att sitta i solen och prata lite skit.


Och nu, nu laddar jag med hemkokt päronkräm för att blir frisk till imorgon.......turf i Linköping, Finspång och Ljungsbro är planerat. Har också tänkt mycket på hur bra jag haft det under semestern och hur mycket jag kunnat kosta på mej. Samtidigt har jag läst på föreningen Stöd till EU-emigranters sida på facebook att tiggarna här i stan inte ens får ihop till mat längre. Jag bestämde mej för att hjälpa föreningen, som jag litar fullständigt på med 500 kronor. De flesta av oss har nog faktiskt råd att dela med oss till dem som inget har.

Det var min helg det!! Är ni nyfikna på vad andra haft för sej, gå gärna in på HELGBILDEN och titta runt! Massor av kram och kärlek!

23 kommentarer:

 1. Den där förkylningen var väl onödig. Annars låter det som en väldigt skön och mysig helg. Klokt att låta bli cykeln när du mår dåligt. Inte mycket som kan få dig att vara still :) Vi har fått massa äpplen i flera år och i år är det inte ett endaste äpple i trädet...
  Fina aktuella bilder i din triss. Bilder som berör. Och du är alltid så givmild och ställer upp för de som behöver. Sverige skulle behöva klona dig. Fast då skulle vi behöva bygga mer cykelvägar också :)
  Tack för ditt stöd nu när det är jobbigt! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för fina ord!
   Stor kram tillbaka!

   Radera
 2. Självklart måste vi alla dra vårt strå till stacken för att göra det drägligare för alla stackars flyktingar. KRyan på dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det finns många i världen som behöver hjälp just nu. Det är härligt att så många bidrar med både tid, pengar och saker för att hjälpa. Det gör mej glad!

   Radera
 3. Du behöver inte vara så drastisk, dra täcket över huvudet och sov tills du blir frisk :) Du hann med en del som vanligt. Jättebra att du ställer upp för flyktingarna, det kanske är på gång en del i min gamla scoutkår, med att fixa lokaler att sova tillfälligt i. Men allt går ju så jävla låååååångsamt :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, det går så långsamt. Här i stan har eu-immigranterna nästan frusit ihjäl innan härbärget har malt igenom alla instanser i kommunstyrelsen. Det borde kunna vara enklare!
   Skulle jag stanna i säng för en liten förkylning skulle de nog få binda fast mej! Mot Linköping! :)

   Radera
 4. Låt cykeln stå tills du är frisk, feber ska man inte leka med. Annars tycks du ha haft en bra helg med både nytta och nöje!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, feber är jag försiktig med. Idag känns den bättre och det är bara snoret som rinner. Skönt!

   Radera
 5. Det var bra att cykeln fick ta en paus, jag vet själv hur svårt det är att vila trots att man är hängig men man måste ta det lugnt ibland för att få tillbaka krafterna. Vi kan alla definitivt bidra till drägligare liv för de som inget har, det gäller bara att vi gör det och inte glömmer de utsatta i vår egen stress och vardagsbekymmer.

  SvaraRadera
 6. Trist med förkylning, men mysigt med våffellunch med släkten :) Jag har också burit omkring på något märkligt virus som inte brutit ut riktigt, men som finns där. Skall man våga träna eller inte..? Jag har kanske för första gången varit klok nog att vila tills kroppen känns ok, så i morgon hoppas jag att det är dags igen, man får ju sådan abstinens! Hoppas du kryar på dig till kommande cykelturfer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas det gick fint med din träning! Långrandiga virus är verkligen inte kul, och allra minst när det inte riktigt bryter ut och man varken är frisk eller sjuk.

   Radera
 7. Det låter super mysig helg! Va synd att du inte kunde turfa, men du får ta igen det när du är bättre!

  Ha en fantastisk dag

  SvaraRadera
 8. Skönt att du hade krafter till våffelkalaset. Jag gick inte på det där med nycklarna. :) Som målvakt njuter man extra av att hålla nollan. Du får köra dubbla turfpass nästa helg. Hoppas du är ledig då. Krya på dig.
  Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Imorgon börjar jag jobba efter semestern, men det blir en riktig mjukstart. Två nätter och så långledig.......:).
   Kram

   Radera
 9. Klokt av dig att bli frisk först innan du fortsätter turfa. Man ska lyssna på kroppen ibland och man har ju bara en hälsa om man säger så.

  Som gammal fotbollsmålvakt vet jag precis hur det känns att hålla nollan:-)

  Å du är en riktigt god människa Cissi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. God och god......ibland flyger själva, han där nere, i mej också! :) Det händer inte ofta, men när det händer brukar både folk och fä huka sej.
   Ha det fint!

   Radera
 10. Krya på dig! :) Klokt att slänga nyckeln i fågelbadet och punka däcken ... eller hur du nu gjorde för att ta det lite lugnt!
  Gott att kunna hjälpa till med en slant. En del av oss kan ju det :) Något att vara extra glad över!
  Önskar dig en fin ny vecka.Bacillfri och med mycket Turf ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bacillerna har tyvärr slagit klorna i mej riktigt ordentligt......men turfar det gör jag ändå......mycket försiktigt och sakta dock! ;)
   Önskar dej också en fin vecka!

   Radera
 11. Förkylning brukar gå över på en vecka normalt men ändå lika trist att råka ut för. Vila mycket så går det kanske fortare över. Lycka till med din Turf

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vilar mycket och försöker äta ordentligt.....och håller tummarna för ett snabbt tillfrisknande.
   Ha det fint!

   Radera
 12. Inte roligt att vara förkyld, krya på dej

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är verkligen inget roligt! Har nu införskaffat diverse braha saker från apoteket....hoppas något hjälper.
   Ha det fint!

   Radera