tisdag 29 september 2015

Jag har det bra! :)

Det blev trevliga dagar i Eskilstuna-Västerås. På måndagkvällen gick vi på bio i Eskilstuna. Vi såg "En glad hälsning från Missångerträsk". Det var en glad och roliga film som fick oss att skratta många gånger. Skrattade inte vi var det en tjej i publiken som skrattade så gott, så att man till slut lockades att skratta med henne. :)

På tisdagen åkte grabben med stort G och jobbade och jag lastade in cykeln i bilen för en tur till Västerås. Där finns fortfarande många unika zoner att ta och målet på 2 500 tagna hägrar vid horisonten. Jag åkte tidigt och det var en sån vacker höstmorgon. Vid de vackraste platserna fanns det förstås ingen möjlighet att stanna, men här blev det en bild i varje fall.


Nästa gång det blir en sån höstmorgon har jag bestämt att jag ska packa kameran och slänga mej på cykeln, så fort jag bara kan.

Jag parkerade vid Coop i Västerås och lastade ur och sen blev det cykling för hela slanten. En av zonerna låg vid en så kallad varggrop. Jag trillade inte ner, men i Expressen kan man läsa att nån faktiskt gjort det, förmodligen innan det höga staketet sattes upp.

Eftersom det finns många aktiva turfare i Västerås blev jag inbland blockad, det vill säga att zonerna i min väg var tagna och därmed låsta för mej i max en halvtimme. Det fick mej att välja att äta lunch i det här mysiga gamla industriområdet fullt av aktivitet av olika slag.


Efter en heldags cyklande bestämde jag mej för att be mej iväg hemåt Nyköping igen medan jag så att säga fortfarande låg på topp. Måste också igen rikta ett tack till Bjöörns cykel som inte bara fixade växelvajern utan också pumpade däcken och smörjde kedjan! :)


När jag kom hem blev det hämtmat hos Elin. Och nu är det morgon igen och det blir en cykeltur i solen till kolonin. Kram och kärlek!

10 kommentarer:

 1. Kul att ni sett den filmen och tyckte att den var okej. Vi tänker gå och se den i morrn eller på Söndag.
  Ha det gott. Kramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att ni också gillar den!
   Ha det fint du med!

   Radera
 2. Turfingen får dig verkligen ut på upptäcktsfärd, så kul det verkar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är verkligen kul! :) Imorgon åker vi mot Kristinehamn och Karlstad för att cykla där!

   Radera
 3. Du lyckades med andra ord! Inte bara med att ta turfzoner utan också med suveräna bilder.

  Just ja. Dina bilder förtjänar ett bättre öde. Förstora upp dom till 740 px. De - bilderna alltså - förtjäner der!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag kanske får börja göra det! :)

   Radera
 4. Bestämt mig för att se den filmen också. Vyer är svåra att få bra på bild, men du lyckades jättebra med den första. Den bryter egentligen mot fotograferingens grundregler, men det är inte alltid dom stämmer med verkligheten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grundregler kan jag inte mycket om......och det kanske är tur det då! ;)

   Radera
 5. Kul att vi får hänga med lite på dina turf-turer och se så mycket vackert i Sverige :)
  Önskar dig en skön torsdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Önskar dej också en trevlig torsdag!

   Radera