söndag 6 september 2015

Helgbilden

Det har varit en bra helg, så bra att man nästan skäms när man tänker på det som de flesta kommer att minnas som helgens bild, bilden på Alan. Vi har nog alla upprörts av hans och hans medsyskons situation som flyktingar i Europa. Fanns det något jag kunde önska skulle det vara att alla barn i världen finge vara varma och mätta och trygga ihop med sina familjer. När jag tänker på katastrofens omfattning och att vi säkert kommer att få se fler flyktingströmmar i framtiden hoppas jag verkligen att våra makthavare i Europa som förhoppningvis är klokare än jag kan enas om en långsiktigt lösning för att hjälpa människor på flykt var helst de kommer från och vad de än har med sej i sin ryggsäck. Jag hoppas också att vi "vanliga" öppnar våra hjärtan och välkomnar de flyktingar vi möter omkring oss. Vi måste komma ihåg att vi alla är människor och människor hjälper varandra.

Och så åter till min helg, som innehållit en hel del. Jag började med att handla lite nya träningskläder, som jag provade. Och när jag provat dem blev jag genast sugen på att komma igång med yogan igen, för att få bukt med både det ena och det andra som liksom kommit lite på glid under sommaren. Två yogapass har jag hunnit med och förutom lite träningsvärk känns kroppen finemang.

Idag har jag tränat ännu lite mer genom att tillsammans med Hanna skurat utsidan på deras uterum. Det blev så fint så och vi firade med en lunch ihop. Sen bar det av till Elin på kaffe och efter mycket velande bestämde vi oss för att åka och se fotboll trots ihärdigt regnande som för övrigt hållit i sej mest hela dagen.

Och nu är det kväll och helgen är snart slut. Imorgon fortsätter jag semestern med att prova de nyinköpta träningskläderna på en rejäl cykeltur i Östergötland någonstans.

helgbilden kan ni titta in och se vad andra haft för sej i helgen. Kram på er allihop!

25 kommentarer:

 1. Alltid lika full av energi, så härligt för det smittar liksom av sig. Och det blir faktiskt roligare att träna med nya träningskläder :) Yogan borde jag också ta tag i igen...
  Katastrofen är hemsk, men jag orkar inte tänka på den just nu när det snart är sovdags. Ha det bra!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man bombas verkligen med elände från alla håll och ibland orkar man bara inte med mer.
   Sov gott!

   Radera
 2. Ja du, det där med migranterna som söker sig till Europa är ett stort problem - inte minst vad gäller logistiken. Å alla verkar vilja komma till Tyskland. Undrar varför för att vara ärlig...

  Yoga har jag aldrig testat. Däremot har jag spela fotboll själv och tittat på många matcher. Alltid lika kul! Å nyfiken som jag är undrar jag förståss vilka lag du har följt och vad resultatet var... En gång fotollsreak - alltid fotbollsfreak säger jag bara;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det kul att se fotboll, just nu är det Råby-Rönö IF där en av mina svärsöner spelar som gäller. Själv har jag också spelat fotboll och varit hjälptränare åt ett flicklag i fem år, Hargs BK f89-90......det var en kul tid!

   Radera
 3. Ja du, det där med migranterna som söker sig till Europa är ett stort problem - inte minst vad gäller logistiken. Å alla verkar vilja komma till Tyskland. Undrar varför för att vara ärlig...

  Yoga har jag aldrig testat. Däremot har jag spela fotboll själv och tittat på många matcher. Alltid lika kul! Å nyfiken som jag är undrar jag förståss vilka lag du har följt och vad resultatet var... En gång fotollsreak - alltid fotbollsfreak säger jag bara;-)

  SvaraRadera
 4. Ja...flyktingkatastrofen är hemsk, och jag har satt in pengar på flera räddningsorganisationer. Är glad att Österrike stöttar och hjälper till så fint nu...

  Nu ska jag sova och ladda inför jobbstart efter fem lediga veckor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det känns bra att det händer något, att flyktingarna äntligen kan ta sej vidare. Och vad bra att du skänkt pengar!
   Hoppas jobbstarten går bra! Kram

   Radera
 5. Var på manifestationen i Stockholm, känns som det är på väg åt rätt håll nu. Din bild symboliserar helgen bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jovisst, gör det! Det känns om Europas vilja att hjälpa har vaknat och det är bra. Nu måste det bara komma till ett permanent system och ett bra samarbete mellan Europas länder för att kunna hjälpa flyktingar på ett bra sätt. Och det blir nog inte så lätt!

   Radera
 6. Så många människor som far så illa.... Men fint att läsa att det händer saker i alla fall. Både på långt och nära håll. Många bäckar små.
  Bra ide det där med nya träningskläder. Kanske ett inköp kunde få mig att få ändan ur vagnen också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan rekommenderas, det var faktiskt riktigt roligt att träna i nya kläder! :)

   Radera
 7. Alltid inspirerande att träna med nya kläder :) jag började i en ny yogaklass förra veckan, känns verkligen roligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul! Yoga är en väldigt bra träningsform för både kropp och sinne! :)

   Radera
 8. Sorgligt med allt elände i världen, det verkar aldrig ta slut! Det vi kan göra är en droppe i havet, ändå måste vi bistå med det vi kan!
  Lycka till i dina nya träningskläder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, vi kan alla bidra på något sätt!
   Tack, turfade hem över hundra zoner i Linköping igår och det gick fint som snus i de nya byxorna! :)

   Radera
 9. Det är härligt med yoga. Håller själv också på med att ta igen träningstimmar jag saknat under sommaren. Och efter nackstrul och bröstryggslåsningar var det enda lösningen. Här har inget regn kommit men däremot har elaka frostnypor varit framme i naturen, natt efter natt. De har gjort potatisblasten på landet till bruna små torra julgranar. Bara att gräva upp de små pluggarna som finns där, under jordytan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yoga är bra mot värk. Själv har jag problem med värk i ländryggen för att baksida ben är för kort och det går över när jag tränar yoga regelbundet.
   Hoppas du hittar mycket fin potatis där under!

   Radera
 10. Hela Europa måste samarbeta och helst göra det NU.

  Det ser mysigt ut under paraplyet. Hoppas rätt lag vann. Du gjorde kanske Östergötland runt igår. Förhoppningsvis hade du samma härliga höstväder som vi hade och även har just nu. Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det blev hundra nya zoner i Linköping och några stycken i Kolmården i det alldeles underbara höstvädret, det är skönt att cykla när det inte är så varmt.

   Vi får verkligen hoppas att länderna i Europa slutar hålla på sitt och istället kan enas om en lösning för alla de människor som söker fred och trygghet här. Kram tillbaka

   Radera
 11. Jag inser av ditt inlägg och kommentarerna här att vi är flera som har problem med kroppen om vi inte tränar. Jag hade uppehåll under tio veckor i sommar när mina barn hade lov, vilket innebar fem besök hos massör istället för att korrigera alla spänningar i ryggen. Jag har insett att jag måste träna regelbundet livet ut om jag skall hålla mig ok i kroppen. Roligt med nya träningskläder, sådant peppar litet extra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är väl just kontinuitet som ger resultat i det långa loppet, och sen förstås att du hittar en träningsform som passar just dej och din kropps behov.

   Radera
 12. Yoga verkar inte vara något för mig, inte regn heller. Jisses, vilka mängder det kom! Men hur i all världen hinner du yoga mellan galna turfrundor, kärlek och jobb?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Än så länge har jag semester, sen får vi se hur det går.....;).

   Radera
 13. Ja nog har det regnat alltid 63 mm kom det här.
  Ha en skön kväll

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ops, det var mycket, här kom det "bara" 34 mm.

   Radera