tisdag 22 september 2015

Mera tjat om turf

Jo, nog blev det en turfrunda igår alltid, rustad med matsäck och en rulle snorpapper gav jag mej iväg vid åtta-tiden. Halv tio någon gång var jag framme i Berg och lastade ur cykeln för en tur längs Göta Kanal. Här är Bergs slussar som naturligtvis hade en zon.


Sen bar det av mot Ljungsbro längs kanalen och vidare för att knyta ihop det band av zoner som jag tog när jag cyklade från Borensberg längs kanalen tidigare i somras. Solen sken, det var alldeles vindstilla och så fantastiskt vackert att det var en ren fröjd att cykla trots den rinnande näsan. Här är en av alla brovaktarstugor.


Och här är en bild från akvedukten som jag cyklade på.


När alla zoner i Berg och Ljungsbro och den saknade delen av Göta Kanal var tagna packades cykeln i bilen igen och det bara iväg till ett område i Linköping för att ta zoner där. Här var det inte lika vackert och jag tror snoret satte sej i både armar och ben för det gick väldigt trögt tidvis. Efter Linköping bar det av hemåt, Finspång får vänta till en annan dag.

Idag har jag cyklat lite här hemma i lugnt tempo och ikväll blir det bio med mamma. Vi ska se "Så ock på jorden". Nu får vi bara hoppas att jag inte smittar, det vore verkligen tråkigt!

Ha det fint! Kram och kärlek!

14 kommentarer:

 1. Så mycket du får se när du är ute och turfar! Har inget emot ditt "turftjat", tvärtom!
  Ha en skön kväll på bio! Sköt om dig så att du blir av med förkylningen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag får verkligen se mej omkring! :)
   Och tack för omtanken!

   Radera
 2. :D var det verkligen någon som trodde att du skulle kunna låta bli någon längre tid (så lång som två dagar ;))? Nej :)
  Hoppas filmen var bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Filmen var jättebra! Tyckte man om "Så som i himmelen", så tycker man om den här. Tror inte ett öga var torrt i salongen.

   Radera
 3. Vackra foton från fina områden!

  Var filmen bra?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Filmen var jättebra, både tårar och lycka under två timmar och en kvart.

   Radera
 4. Riktigt vackra bilder från din turftur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är vackert runt Göta Kanal och väldigt cykelvänligt! :)

   Radera
 5. Det finns turfzooner överallt tydligen. Tack för dina fina bilder påBergs slussar. Häftig miljö.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jovisst finns det zoner överallt fast mer i tätbebyggda områden än på landsbygden. Innan jag turfat färdigt kommer jag nog ha sett det mesta av Sverige! 😀

   Radera
  2. Jovisst finns det zoner överallt fast mer i tätbebyggda områden än på landsbygden. Innan jag turfat färdigt kommer jag nog ha sett det mesta av Sverige! 😀

   Radera
  3. Jovisst finns det zoner överallt fast mer i tätbebyggda områden än på landsbygden. Innan jag turfat färdigt kommer jag nog ha sett det mesta av Sverige! 😀

   Radera
 6. Kul att höra om ditt surfande! Du får se väldigt många miljöer.

  svar: Uppenbarligen äter fåglarna fröna annars förstår jag inte hur den har hamnat hos mig!

  SvaraRadera
 7. Bergs slussar är så fint, där brukade vi alltid ha lunchpicknick med barnen när vi var på väg söderut. Sedan blev det besök i Cloettafabriken i Ljungsbro.

  SvaraRadera