fredag 13 februari 2015

Cecilia på nya turfäventyr

Ledig fredag började med tvättstugan klockan sju i morse, samtidigt som jag tvättade passade jag på att städa.....så skönt att få undan allt!

När jag var klar började jag känna att det var dags för en cykeltur, jag har ju knappt cyklat på tre dagar och det börjar kännas i kroppen. Även fast vädret var sådär bestämde jag mej för att cykla mot grannstaden Oxelösund för att ta en massa nya turfzoner som kommit där och på vägen emellan städerna. Jag räknade med att turfrundan skulle bli ca 4 mil....en rejäl runda men ändå helt ok. Det började bra och på kartan i mobilen bildade alla nytagna zoner ett band längs gamla vägen mot Oxelösund. Jag fick också se en hel del nya platser.......här är havet fotat från zonen Lastudden.


Framme i Oxelösund cyklade jag tvärs genom stan för att nå fyra nya zoner åt Femöre hållet till, dom fyra fick jag också och sen ....sen.....fick jag punka......en och en halv mil hemifrån......! Först blev jag bara förbannad för att jag inte skulle kunna ta alla nya zoner, men sen började jag fundera på hur jag skulle ta mej hem.......något pinsam hela situationen faktiskt.

Till slut bestämde jag mej för att ringa Elin och Niklas och allra ödmjukast be om hämtning. Jojo....Elin fick sej ett gott skratt och jag fick för att bli upphämtad lova att bjuda på tre rätters framöver och att inte säga ett ord om turf i bilen på vägen hem. ;) Niklas däremot blev nog i varje fall lite imponerad av min långa cykeltur, även fat jag nu bara kom halvvägs.

När det var bestämt att ungdomarna skulle hämta upp strandsatta Cecilia var det bara att leda cykeln till en något sånär känd plats där jag kunde bli upphämtad. Cykeln får inte plats i Elin och Niklas bil utan blev parkerad vid informationsskylten i Oxelösund och sen var det bara att invänta hämtning.


Under tiden jag väntade ringde jag upp Bjöörns cykel för att höra om dom möjligtvis hade tid att laga en punktering innan stängningsdags......och det hade dom om jag skyndade mej...:).

Efter skjuts ända hem var det bara att byta till min bil som är en kombi och fara tillbaks mot Oxelösund för att hämta cykeln...bråttom, bråttom.....in med cykeln och så knöt jag hjälpligt igen bagageluckan och så full fart mot Nyköping och Bjöörns cykel där jag nog gav ett något förvirrat intryck. Förvirrad eller inte.........måste väl nästan räknas som stamkund efter två besök samma vecka......:).

Tack Elin och Niklas för hämtning....tre rätters kommer.....och tack Bjöörns cykel för toppenservice.....cykeln är åter redo för nya turfrundor...kanske blir det en ny tur till Oxelösund endera da´n.

Ha nu en riktigt go´ helg alla fantastiska människor.....KRAM!

10 kommentarer:

 1. Jag blir alldeles matt! Fyra mil på cykel mitt i vintern. För mig räcker det med sex kilometer - utan snö och is. Tur att du fick hämtning i alla fall.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var tur det!! Det ska bli trevligt med en tre rätters så småingom också.....:)

   Radera
 2. Som du håller på kommer du att sluta som Sveriges mästerturfare. Ta med några ringavtagare, en liten skiftnyckel och en hel slang, det är faktiskt inte så svårt att fixa. Just det, pump också givetvis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cykelhandlaren säger att det är besvärligt att få ordning på växlarna när man haft däcket borta.......kanske skulle stannat kvar igår när de fixade däcket och fått mej en lektion.

   Radera
 3. Det verkar bli en hel del motion, ja så länge inte det blir punktering då förstås ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var verkligen lite snopet att få avbryta motionsrundan igår.

   Radera
 4. Underbar berättelse :) Du får börja ha en reparationsask i bagaget ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, eller en cykelreparatör på pakethållaren.........;)

   Radera
 5. Ta med dig en reservcykel nästa gång. En följebil med nödvändig utrustning och verktyg, fast det kräver nog en sexrätters!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jo en servicebil skulle jag verkligen behöva...fick punka igår med!

   Radera