tisdag 10 mars 2015

Tisdag

Idag blev det ett besök på sjukhuset i Eskilstuna, det var mamma som hade en tid bokad. Bilturen genom Södermanland var vacker, Vi passerade en liten sjö full med svanar och på åkern framför sjön betade gäss.


Nära stan hade ån svämmat över rejält och pappa berättade hur han som barn brukade fånga gäddor på det översvämmade gärdet. Gäddorna går tydligen dit för att leka och då var de lättfångade i både nät och kassar. Den största som fångades vägde 15.6 kg och det är STORT det.

Det får bli allt för idag, nr 10/100 blev kort, men nu ska tågbiljetter till Norrköping bokas! Kram på er!

6 kommentarer:

 1. Sormland ar vackert, gatt mycket pa sormlandsleden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle jag också vilja göra., få se om det kan bli någon dagstur i sommar.
   Ha det bra i London!

   Radera
 2. Jag brukade snara gäddorna som stod och solade på översvämmade ställen. Den möjligheten kom två gånger per år. Först vid vårfloden och sedan en bit in på sommaren när fjällfloden nådde kusten. Det nöjet försvann när älven blev reglerad. Och ska jag vara ärlig fick jag nog också andra intressen. Vacker bild!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, en del saker växer man ju ifrån!
   Efter pappas berättelse blev jag sugen på att återvända med gummistövlar och teleobjektivet, tänk vad skoj att kunna fota en gädda! :)

   Radera
 3. Fler härliga vårtecken! Oj vilken stor gädda. Skön harmoni i bilden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väldigt vackert, hade jag varit själv hade det nog blivit en promenad ut på gärdet för att komma lite närmre med kameran.

   Radera