tisdag 25 november 2014

Vinterkräksjuka

Efter arbetsplatsträffen igår blev det hem för lite vila innan det var dags att göra 1:a natten med patrullen efter långledigheten. Vi verkar vara inne i en lugn period, så för en gångs skull slapp vi stressa mellan kunderna. Så skönt!

Efter några timmars sömn idag fick jag kontakt med yngsta dottern Elin, som drabbats av allas vår hatade vinterkräksjuka. Hon har ända sen i fredags jobbat som sjuksköterska på en avdelning med över tio vinterkräksjuka patienter och då går det ju som det går till slut. Hennes sambo jobbar långt dagpass och ingenting hade hon hemma. Jag tyckte nog att det var hennes tur att bli lite omhändertagen så jag slängde mej på cykeln, bilen är fortfarande typ död, och trampade sju kilometer med cola, drickyogurth och blåbärssoppa i cykelkorgen.

(Här hade jag lite svårt att stava till yogurth och fick faktiskt slå upp det, vilket ledde till den här lilla parentesen i mitt inlägg. När Elin var yngre och gick på lågstadiet fick de ibland i uppdrag att skriva ner vad de hade gjort och vad de ätit och så kom de små berättelserna hem för underskrift. En gång kom Elin hem med en liten historia om vad vi brukade äta till frukost och så. I skrivblocket var diverse saker nedtecknade och bland annat hade hon skrivit att vi åt gröt till frukost. Eftersom det aldrig förekommit till frukost i vår familj ifrågasatte jag det och fick till svar: " Men mamma, jag kan ju inte stava till yogurth!" Tänk, hon brås på mor sin och var smart redan på den tiden! ;)

Ja, åter till dagen och leveransen av nödproviant. När jag anlänt till Elin ställde jag kassen utanför dörren, ringde på och backade fem meter. Så stod vi och pratade en stund och sen flydde jag fältet, för jag vill då inte ge patrullarna bacilllen.

Eller varför inte förresten! I natt blev jag för första gången i mitt liv utsatt för ett så kallat facerape. Någon av mina kära kollegor hade på facebook påstått att jag legat hela natten och käkat praliner medan mina arbetskamrater arbetat för mej också. Kul blev konversationen på facebook, men roligast blev det nog när mamma ringde och frågade om jag var sjuk, för sjuk måste man ju vara om man bara ligger och äter praliner en hel natt! :)

Näe, nu ett yogapass för att lugna mina sinnen innan nästa nattpass.....kan behövas känns det som! Kram och kärlek!


5 kommentarer:

 1. HAHA älskar dessa små nödlögner;-)
  Kräksjukorna är inte roliga:) ha en bra natt

  SvaraRadera
 2. Va snällt av dej att cykla denna långa väg till din dotter med förnödenheter! Så glad hon måste ha blivit stackarn!
  Å va skönt med ett yogapass innan nattjobbet! Ha en bra natt!

  SvaraRadera
 3. Tack för era kommentarer! Elin har tillfrisknat och jag är ledig några nätter, här ska rustas till advent!

  SvaraRadera
 4. Bra slut på något som kunde ha blivit långvarigt! Nu när du är ledig kan du ligga och äta praliner flera nätter framåt!!! Om du blir illamående av frosseriet, skyll på kräksjukan
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 5. Vi hade nattmöte samma dag som dig :) Haha, det låter som oss på jobbet, bara det att vi äter mycket skräp och hittar på anledningar till att mysa och fira :) Må så gott!

  SvaraRadera