tisdag 18 november 2014

En gammal nyhet

Idag är jag bara tvungen att delta i fotoutmaningen Tisdags Tema där dagens tema är nyhet. Här kommer en gammal nyhet saxad ur den engelsktalande tidningen Daily Star i Bangladesh 2010. Kanske något att ta efter för vår polis....;-)

Klicka på bilden så ser ni att läsa texten!


Ha en riktigt bra tisdag!

16 kommentarer:

 1. Oj, det var en udda bestraffning ;) /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, skulle tro det. Bangladesh var helt underbart i all sin "uddahet"! :)

   Radera
 2. Varför inte! Då blir det inte så trångt på polisstationen!
  Ha en skön dag!

  SvaraRadera
 3. Varför inte fast det är lite udda;-)
  Ha det br

  SvaraRadera
  Svar
  1. Situps offentligt, och glöm nu inte att man samtidigt ska hålla sej själv i öronen, kanske skulle få en och annan "värsting" att skämmas lite i varje fall...........;)

   Radera
 4. Meh, om de är knarkare lär inte straffet ha något större värde, annat än att det får oss som läser att dra på munnen..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, roligt är det! Här i landet gör många åtskilliga situps varje dag alldeles frivilligt, ja kanske då att vi inte håller oss själva i öronen! ;-) I Bangladesh ses det som ett straff jämställt med en tur till polisstationen och förmodligen åtminstone en natt i buren!

   Radera
 5. Hahaha! Det är inte roligt att förlora ansiktet, för jag kan tänka mig att det handlar om det! Kanske bättre än något annat straff - där!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, inte nog med att de fick skämmas där och då, de kom i tidningen också! :)

   Radera
 6. Och så slutade de att begå brott??? :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jo om det vore så enkelt ändå.........;)

   Radera
 7. Hmm, undrar om det verkligen hjälper... Kul bild i alla fall!

  SvaraRadera
 8. Rolig bild och rolig bestraffning :)

  SvaraRadera
 9. Bättre att ge sig på de som säljer knarket, de som är beroende är ju egentligen bara offer för drogen, känns som om de blir straffade flera gånger om genom att de även lämnas ut på bild. Bara en tanke.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst har du rätt, men i Bangladesh fanns det tyvärr varken tid, ork eller resurser att ta hand om en drogmissbrukare. Bangladesh var många gånger ett förskräckligt land där de allra fattigaste var väldigt utsatta och nästan helt utan rättigheter och möjligheter att försvara sej. Jag vet att där fick hemlösa betala polisen för sin sovplats på gatan och tiggarna hade alltid en "boss" som la beslag på det mesta de tjänade.
   Bangladesh var också ett väldigt naivt land där "vanligt" folk hade väldig dålig kunskap om omvärlden, de löste ofta problem på ett annorlunda och för oss roligt vis som till exempel den här bestraffningen.
   Kan också säga att jag också bjudit bengalerna på en massa glada skratt när jag gjort saker som varit helt obegripliga för dom. En gång kom jag bara 100 meter innan rikshawn jag åkte med fick punktering. Istället för att skälla ut föraren och slå till honom fick han 100 thaka av mej för att kunna laga punkteringen. Det var nog det allra dummast en bengal sett någon göra på flera år! :)
   Om du eller någon annan är intresserad av att läsa mer om mina år i Bangladesh, är det bara att googla fram min dåvarande blogg "Banglacissi".
   Ha det gott!

   Radera