torsdag 13 november 2014

Turf vid Globen

Efter en rätt tuff tisdag blev det vilodag igår. :) Ända till ett slappade jag, men då blev det fart för att hinna bli klar till Tina kom och hämtade mej. Vi skulle skjutsa upp Tinas dotter och hennes kompis till en konsert på Globen, och under tiden konserten pågick var vår plan att turfa lite i området kring Globen.


Det blev en rejäl promenad och vi hade riktigt trevligt samtidigt som vi "plockade" zon efter zon ända till vi kom till Gullmarsplans tunnelbanestation. En zon strax utanför plockade vi snabbt och sen begav vi oss in på stationen för att passera igenom och ta en zon på andra sidan. Som sagt, in på ena sidan och ut på den andra och hamnade rakt på en stor vägkorsning i flera plan omöjlig att korsa till fots. Vi kunde lätt räkna ut var zonen befann sej, men för att komma dit var vi tvungna att antingen ta oss över eller troligtvis under vägarna.

Jaha, in på stationen igen för att springa ner i en trapp där vi hamnade på fel sida av ett tågspår, upp igen till markplan för att springa upp ännu en våning och där tog det stopp. Ner igen till markplan och ut där vi hamnade på en busshållplats. In igen och upp samma trapp som förut men den här gången valde vi en annan trapp ner och upptäckte att vi bara tagit en ovanligt arbetssam väg för att runda "Espresso House". Efter att ha passerat stationshallen typ tio gånger och provat alla omöjliga och möjliga upp- och nergångar som inte hade spärrvakter enades vi om att be om hjälp. Tina tyckte nog att så mycket dummare än så här kunde vi i varje fall inte bli, och det kunde jag faktiskt hålla med om. ;) Med bestämda steg travade vi fram till säkerhetsvakterna med telefonen i högsta hugg och vet ni vad han säger......"Ska ni ta en sån där zon, eller"? Och sen släppte han oss gratis genom spärrarna mot löfte att vi inte skulle åka någonstans! Och där var den, den dyrköpta zonen, eller ja egentligen var den ju gratis!? ;)

Efter att ha väntat in konsertbesökarna bar det av hemåt igen.

Och idag har det varit fackutbildning hela förmiddagen. Till kvällen ska jag iväg för att göra sista natten med patrullen innan långledigheten. Egentligen skulle vi stanna hemma allihop för enligt tidningarna har vi kvinnor ju redan presterat vad vår lön kräver.....och slaveri det har jag faktiskt hört är förbjudet i svensk lag! ;)

Kram i regnvädret!

8 kommentarer:

 1. Alltid trevligt o skoj när vi turfar, vi vet aldrig vad som kommer att hända :) du får jobba i natt o jag hänger bara med med tanke på vad du skrev :) :) ses sen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, vem som ska jobba eller inte får vi nog ta upp till diskussion.....Ses...:)

   Radera
 2. Ja det är inte det lättaste att ta sig från A till B i Stockholm ;)

  SvaraRadera
 3. Verkar ha varit en jobbig turf, har aldrig varit med om att hämta zoner:-)
  Däremot har ju tunnelbanan flera zoner;-)
  På måndag är det nog äntligen färdigt.
  Ha det bra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får prova någon gång, bara att ladda hem appen i mobilen! :)))
   Ha det bra!

   Radera
 4. Vad ni får kämpa=) Verkar vara ett äventyr ute på ert turfande. Han en skön helg Cissi från mig och familjen!!!!KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, ibland är det verkligen galet roligt att turfa!
   Kram tillbaka!

   Radera