onsdag 19 november 2014

På nya turfäventyr

Idag möttes Tina och jag klockan åtta, cyklarna packades på hennes bil och iväg mot Trosa och Vagnhärad for vi för att turfa. Vi började i Vagnhärad och jag fick det stora ansvaret att hitta kortaste cykelvägen mellan zonerna med hjälp av gps:n i telefonen. Det gick bra till en början, men rätt som det var hamnade vi en återvändsgränd...100 meter kvar till zonen, 100 meter med skog och ett jätteberg. Jag hann varken blinka eller fundera över om det fanns andra, lite bättre vägar till zonen innan Tina var halvvägs uppe på berget med cykel och allt! Det var bara att spotta i nävarna och ta samma väg för kan hon så kan jag......ni vet! Och halvvägs kom jag...... sen tog det stopp i en bergsskreva. Trodde att en tokskrattande Cecilia skulle fara ner för berget med cykel och allt, men Tina kom tack och lov och räddade mej! Två vilt skrattande kvinnor i sina bästa år är i varje fall starkare än en. :) Ja, hur som helst tog första rundan knappa timmen medan andra rundan för att Tina också skulle få alla zonerna tog en halvtimme, kanske beror det på att vi rundade berget denna gång. Vagnhärad check och efter lite kaffepaus i bilen körde vi vidare mot Trosa.


I Trosa som faktiskt är vackert även på vintern gick det som en dans att ta zoner. En riktigt god lunch intogs också innan vi lastade på cyklarna igen och for hemåt efter mer än fyra timmar på cyklarna.


När Tina släppt av mej och cykeln valde jag att bli kvar på stan för att invänta dagens yogapass, som till en början var lite besvärligt. Isglassar är inte särskilt lättböjliga! Men när jag väl fick upp värmen gick det som en dans och ett yogapass var nog precis vad jag behövde som avslutning på den här alldeles underbart roliga, men j.vl..t kalla dagen! :) Värmande kram i novemberkylan!

16 kommentarer:

 1. Kul som attan i dag. Det bästa var när vi klättra :). Bara hitta på ett nytt ställe att åka till :) och försöka tina upp folk som såg såååå tråkiga ut :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja inte var det några muntergökar i Trosa inte!! ;)

   Radera
 2. Verkar som att det blir en hel del motion med ert turfande och roligt verkar ni ha också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är verkligen fast. Det är verkligen jättekul och på köpet får jag både frisk luft och motion. En annan bonus är att jag får se saker som jag aldrig skulle sett om jag inte turfat! :)
   Ha det bra!

   Radera
 3. Så kul det låter men förstår att det var både jobbigt och kallt också! Fyra timmar på cykeln, då måste väl baken var mör och skrika ut sin vrede! Väl inplanerat yogapass kan jag tänka!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, baken min är van efter många timmar på cykel. Det är värre med byxorna, ska se om jag kan hitta ett par med förstärkning där bak! :)
   Ha en bra dag du med!

   Radera
 4. Fyra timmar på cykel undrar om man skulle fixa det i dagens läge;-)
  Aldrig fel med motion även om det blir lite kallt
  Ha en bra dag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Turf är som det mesta, bättre på sommaren! ;)

   Radera
 5. Åh vad roligt det låter! Förstår att du behövde lite avslappnande yoga sen. Om den nu var avslappnande. Jag gick på en yoga förut som var rejält fysiskt ansträngande. Och Trosa är verkligen en vacker stad, både sommar och vinter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I onsdagsgruppen tränar jag kundaliniyoga, som är en lättare form av yoga med mycket meditation......helt underbart avslappnande! :)

   Radera
 6. Turfa??? Ta zoner??? Hieroglyfer för mig...
  Men kul verkar ni ha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi har verkligen toppenkul när vi är ute! :)

   Radera
 7. Det verkar vara så himla kul. Förut fanns turf bara för androider och inte för iPhone, men det har kanske ändrats! Bra vardagsmotion i alla fall! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du känner till turf!! :) Jag har en gammal iPhone 4, som spelet funkar utmärkt på! :)

   Radera
 8. Låter helt klart spännande :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det också om man har gott om tid! Du verkar ha att göra ändå med nya huset.....minns när jag hade hus.....det var så himla roligt att planera...och iordningställa!
   Ha det bra!

   Radera