tisdag 9 juni 2015

Härlig dag!

Jag åkte tidigt i morse, redan före nio var cykeln packad i bilen och iväg bar det. Målet var förstås Gnesta och lunchen med Mia.....men varför inte ta lite unika zoner på vägen.

Första stoppet blev vid Sillekrog och därefter Hölö, fyra nya zoner sammanlagt. I Hölö låg en av zonerna vid en fotbollsplan där jag tillbringat några timmar som fotbollstränare. Sen tog jag ett stopp vid Järna där jag bestämde mej för att ta en liten tur till antroprosofernas tillhåll och de tre turfzonerna som fanns där. Det var riktigt vackert på området och i en syrén satt en tupp och gol för full hals.


Sen gick färden vidare mot Gnesta där Mia och jag möttes för att äta lunch. Det blev en riktigt trevlig stund med mycket prat och god mat i solen. Sen tog vi en promenad och Mia visade mej vägen till två turfzoner och närmaste vägen till Mariefred. Tack så jättemycket för en trevlig eftermiddag! :)

Sen blev det bil i några mil igen. Framme i Mariefred började jag med att ta en zon som var lite speciell. Zonen låg i ett stängslat hjorthägn i närheten av Gripsholm.....det kändes nästan som att kliva in i Jurassic Park när cykeln och jag tog oss igenom grinden.


Hjortarna var tack och lov rätt så fredliga!


Efter att ha trampat Mariefred runt för att ta alla zoner vände jag tillbaka mot bilen för att ta de sista två. Tror ni inte att en annan turfare dök upp och blockade mej, alltså tog zonerna och spärrade dem i en halvtimme. Jaja, inget att hänga läpp för.....det blev glasspaus vid Gripsholmsslott medan jag väntade och det var ju inte så tokigt. :)

Vidare mot Åkers Styckebruk och på hemvägen kunde jag inte låta bli att svänga av lite för en omväg till Öster Malma och zonen där.

En lång och härlig dag blev det idag.....kram och kärlek!

18 kommentarer:

 1. Låter som en rejäl cykeltur, men bara vädret och omgivningarna är fina så är det nog bara härligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag åkte mycket bil också, så egentligen cyklade jag nog inte mer än någon mil! Vackert var det överallt och så roligt att träffa Mia igen! :)

   Radera
 2. Fina områden du varit i :) avslutat med Öster Malma - det ligger ju verkligen inte nästgårds med någonting ;) nästan!
  Förstår Jurrasic Park-känslan :) Imponerande grindar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev en avstickare med bilen på ca 4 km, jag var bara tvungen att ha den zonen också! :)

   Radera
 3. Du det där låter som en jättetrevlig dag. Det var väl för att du var utsocknes som det inte blev någon riktig fart på turfandet i stan idag - jag fick t o m behålla PortBridge och VallarnaVy över natten sedan lunchtid igår!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, där ser man! Det är trist med dålig fart....det är ju bra mycket roligare att ta tillbaka zoner än att ta sina egna igen.
   Men, men....... nu är jag tillbaka igen! Det blir nog en runda på väg till jobbet ikväll.
   Ha det fint!

   Radera
 4. Sörmland är vackert, fina bilder.

  SvaraRadera
 5. Tack själv för igår!! Jättekul och trevligt! Och så fick jag ju vara med på mitt livs första turfrunda ;) Roligt att du hittade så många igår :) Och glasspausen hade du gjort dig förtjänt av! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt klart talang för turf! :)
   Kram tillbaks!

   Radera
 6. Fin härlig dag, undrar hur många mil du cyklat �� Den tuppen vill verkligen hålla koll på sina hönor �� Mycket läcker bild!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, inte ofta man ser en tupp uppflugen i en syrén inte! :)

   Radera
 7. Det är inte korta cykelresor du gör bra motion, fina bilder
  Ha en bra dag;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra motion, på söndag eller måndag blir det Visingsö runt....ska bli kul!
   Ha en bra dag ni med!

   Radera
 8. Ja du verkar få se en hel del fint på dina turfrundor :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag får se mycket som jag inte skulle sett annars! :)
   Kram

   Radera
 9. Hoppsan, det var många zoner som du "hämtade" hem. Det var ju verkligen att förena nytta med nöje! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara nöje.....hela långa dagen! :)

   Radera