torsdag 23 april 2015

Hej bloggen!

Näe då, jag har inte sörjt ihjäl mej precis. Min älskade "turfgubbe" är fortfarande försvunnen men jag har inte grävt ner mej för det. Tvärtom har jag spottat i nävarna och smörjt kedjan och cyklat som bara den med min nya "gubbe" de sista dagarna. Innan min turfgubbe försvann hade jag alla unika i Nyköping-Oxelösund och det är mitt första mål att återställa när jag börjar om med spelet igen. Det fick mej att ta en promenad på piren sent igår kväll. Först var jag på en föreläsning där en klimatforskare från SMHI pratade miljö och sen träffade jag en vän innan jag kunde bege mej ut på piren för att ta de tre turfzonerna som finns där. Kameran var med och jag fick några bilder.


Och idag har jag trampat vidare till lite avlägsna zoner och sen till kolonin. Där befriade jag träden och hallonhäcken från vinterskyddet och jordförbättrade lite med kompost.


Det blev också fika med mamma och pappa och från deras koloni kunde jag skörda jordärtskockor. De blev till mos ikväll ihop med grillade fläskfilé och bönor från förra årets skörd. När jag höll på med jordärtskockorna slog det mej, undrar jag om det är därifrån författaren till "Jordskott" fått sin inspiration.


Och på tal om "Jordskott" ska jag nu avsluta kvällen med att titta på sista avsnittet på SVTplay.....

Massor av kram och kärlek!

Ps. Tack för alla namnförslag till min nya gubbe! Just nu har jag bara lagt till mitt födelseår till mitt förra nick. Bra att återanvända mitt gamla namn så mina turfkonkurrenter förstår att Canon fortfarande är med på banan.....dock helt "nollad".....i varje fall just för tillfället.......;) Ds.

5 kommentarer:

 1. Oj tänk att du lyckades gräva fram ett jordskott !!
  En serie som lämnade många frågetecken !!

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
 2. Hoppas inte jag blir smittad bara, korpar och jordskott är ett riktigt otyg! Tog en sista turfrunda.....men nu äntligen ska jag se sista avsnittet.
  Kram tillbaks!

  SvaraRadera
 3. Nu när du säger det så tror jag nog att jordärtskockor gav inspiration till Jordskott. Gillade serien skarpt - värre en Stephen King måste jag säga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Serien jordskott förtjänar ett eget inlägg.....kommer nu!

   Radera
 4. Bra att du inte sörjer ihjäl dig! Men måste vara lite surt att få börja om... Snygg bild fick du ju i alla fall! Och mer motion :) Jordskott såg jag bara första avsnittet, tyckte i och för sig det var bra men det blev aldrig av att se mer.
  Ha en skön helg! Håller tummarna att solen fortsätter skina på oss :)

  SvaraRadera